Az EU-török megállapodás felbontásától tart Bakondi

2016. november 18. 21:54

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója komoly a veszélye annak, hogy az egyezséget érvénytelenítik, ha pedig így alakul, a balkáni migrációs útvonal által érintett országoknak újabb bevándorlási hullámot kell megállítaniuk.

Növekszik a valószínűsége annak, hogy felbontják az Európai Unió és Törökország közötti migrációs megállapodást – hangoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este. Bakondi György szerint komoly a veszélye annak, hogy az egyezséget érvénytelenítik, ha pedig így alakul, a balkáni migrációs útvonal által érintett országoknak újabb bevándorlási hullámot kell megállítaniuk.

A belbiztonsági főtanácsadó megjegyezte, bár a balkáni útvonalat lezárták, azon mégis jelentős aktivitás tapasztalható. Szerbiában meredeken nő a migránsok száma, akik nem tudnak továbbjutni – tette hozzá. Bakondi György úgy fogalmazott: olyan megoldást akarnak találni a bevándorlási válságra, amely „a magyar nemzeti érdekeket is szolgálja, de az európai egységes fellépés lehetőségét is nyitva tartja”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/26520