Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Barter?
2016. november 28. 20:31

Ukrajna önként vállalhatná az Európai Unióba érkezett migránsok egy részének befogadását, cserébe az ukrán állampolgárok EU-s vízummentességéért – dobta be egy Facebook-posztban Szerhij Petuhov ukrán igazságügyi miniszterhelyettes. Ellenzékiek a miniszter leváltását kezdeményezik, mások az ország belső menekültjeire emlékeztetnek.

Az EU-s vízummentességért cserébe Ukrajna önként átvállalhatná az EU-ba érkező migránsok egy részének befogadását, „például Hollandia teljes kvótáját” – vetette fel egy Facebook-posztjában Szerhij Petuhov ukrán igazságügyi miniszterhelyettes.

Petuhov szerint a szíriai válság hatással van az Ukrajnával kapcsolatos döntésre, egy ilyen gesztussal pedig Kijev komoly jelét adhatná szolidaritásának az európai problémák közös megoldásában.

A miniszterhelyettes ötletére számos felháborodott hozzászólás érkezett. Sokak szerint Ukrajnának az is gondot okoz, hogy saját belső menekültjeiről gondoskodjon, akiknek az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krím félszigetről vagy a fegyveres konfliktus sújtotta keleti országrészből kellett elköltözniük az ország más régióiba. Az állami határőrszolgálat egyik munkatársa arra emlékeztette Petuhovot, hogy Ukrajnának másfél millió belső menekültről kell gondoskodnia. 

Ihor Moszijcsuk, az Oleh Ljasko vezette ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője kijelentette, hogy kezdeményezni fogja a miniszterhelyettes leváltását posztjáról. 

Kijev abban bízik, hogy az év végéig megkapja a vízummentességet az Európai Uniótól. Az ukrán parlament november közepén határozatban szólította fel az Európai Unió tagállamait, hogy miután Ukrajna teljesítette Brüsszel minden feltételét, még az év végéig adják meg a vízummentes beutazás lehetőségét Ukrajna állampolgárai számára.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/26745


Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintMert a migránsok minden bizonnyal Ukrajnába vágynak Németország, Nagy-Britannia, Franciaország és Svédország helyett...

Válaszok:
Csigorin | 2016. november 29. 09:21

"Nincs az a migráns, aki 1 napnál tovább marad Ukrajnában"

Csak szabályozás kérdése. Ukrajna nem az EU tagja, ők akár fegyverrel is őrizhetik a migránsokat, ha a kedves megrendelő úgy akarja.

Amúgy semmi meglepő nincs a kazár stílusban. Ide jön a góréjuk 3 napra dörgölődzni Orbánhoz, az interneten pedig hízelegnek az Orbánnal szemben álló oldalnak.


" határozatban szólította fel az Európai Unió tagállamait, hogy miután Ukrajna teljesítette Brüsszel minden feltételét, még az év végéig adják meg a vízummentes beutazás lehetőségét Ukrajna állampolgárai számára."

meg bent sincs, de mar kovetelozik, tipikus hohol pofatlansag.


Mondjuk inkabb ok mint az afrikai horda :)

Hirtelen majd nem a frusztralt ronda nyugati nok lesznek migranssimogatok, hanem a kozepkoru ferfiak :D


ki tudja, ott legalabb a ficki-fickire tobb az esely mint nyugaton :)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó