Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. november 29. 20:46

Hiába vállalta Magyarország, hogy lefolytatja egy koszovói menedékkérő menekültügyi eljárását, egy német bíróság döntése szerint nem adható ki az illető Magyarországnak.

A németországi Alsó-Szászország tartomány másodfokú közigazgatási bírósága rendszerszintű hiányosságokra hivatkozva tiltotta meg a szóban forgó koszovói menedékkérő Magyarországnak történő átadását. A testület keddi közleménye szerint a november 15-én hozott ítélettel egy egyedülálló koszovói férfi ügyében döntöttek, aki 2013-ban Magyarországon keresztül érkezett Németországba, és menedékjog iránti kérelmet nyújtott be a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalhoz.

Hiába kértük

A magyar hatóságok vállalták, hogy az úgynevezett dublini mechanizmus keretében átveszik a kérelmezőt és lefolytatják a menekültügyi eljárást, ezért a német hatóság elutasította a kérelmet, és elrendelte a kérelmező kitoloncolását Magyarországra.

A koszovói férfi bírósághoz fordult, és az első fokon eljáró hannoveri közigazgatási bíróság tavaly márciusban a magyarországi menekültügyi eljárás rendszerszintű hiányosságaira hivatkozva érvénytelenítette a német hatóság döntését.

Tartanak a magyar viszonyoktól

A németek az ítélet felülvizsgálatát kérték, de a másodfokú bíróság elutasította a keresetet és helybenhagyta az ítéletet. Közleménye szerint a magyar menekültügyi rendszert 2016 novemberében is olyan jelentős hiányosságok jellemzik, amelyek miatt a felperest embertelen vagy megalázó bánásmód veszélye fenyegetné, ha átadnák.

A többi között hozzátették: a felperest az a veszély is fenyegetné, hogy az őrizetbe vétel lehetséges okainak ellenőrzése nélkül őrizetbe veszik, és nem lehet kizárni, hogy menedékjogi kérelme tartalmi vizsgálata nélkül kitoloncolják Szerbiába, ahol nem létezik a menekülés okainak tartalmi vizsgálatát garantáló menekültügyi eljárás. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/26774


Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint"Közleménye szerint a magyar menekültügyi rendszert 2016 novemberében is olyan jelentős hiányosságok jellemzik, amelyek miatt a felperest embertelen vagy megalázó bánásmód veszélye fenyegetné, ha átadnák."

Ezt vajon mende-mondákra alapozzák, vagy konkrét tényekre? És ha ilyen ítéletet hoz egy bíróság, akkor miért akarnak kvótamechanizmus keretében állandóan hozzánk telepíteni migránsokat?


"A bírósági ítéletet és indoklást tessék szórólapon osztogatni a menekült táborokban!"

Nem a migránsokat kell erről meggyőzni, ők nem akarnak Magyarországra kerülni. No nem azért, mert nálunk embertelen módon bánnak velük, meg kínozzák őket, ahogy egy bíróságnak van pofája megállapítani pletykák, meg sajtópropaganda alapján, hanem azért, mert ők gazdag országban akarnak élni.


Helyes. Huzzak a faszukra minden reggel.


"Dablin meg le van szarva!A németek szerint!"

A németek is!


Ez az, kaptak a migránsok egy újabb hivatalos meghívót.


Remélem, a jó hírünk megmarad!
Nem kell ide senki.
Menjenek csak Nyugatra!

Válaszok:
Drugics8 | 2016. november 30. 14:25


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó