Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Milos Zeman
2016. november 30. 19:05

Sem Csehország, sem Franciaország nem támogatja a kötelező kvótát – jelentette ki Milos Zeman cseh államfő, miután Francois Hollande-dal tárgyalt szerdán Prágában. A francia államfő hozzátette: ellenőrizni kell a migrációt, hogy Európa minden polgára biztonságban érezhesse magát.

Sem Csehország, sem Franciaország nem támogatja a menekültek elosztására vonatkozó kötelező kvótákat – közölte Milos Zeman cseh államfő, miután Prágában szerdán tárgyalt francia kollégájával, Francois Hollande-dal. Zeman szerint ebben teljes volt az egyetértés közte és francia vendége között.

„Méltó megoldást kell találnunk minden menekült számára, és ellenőriznünk kell a migrációt. Meg kell győznünk Európa minden polgárát, hogy képesek vagyunk megvédeni őket” – jelentette ki Francois Hollande a közös sajtóértekezleten. A néhány órás villámlátogatásra érkezett francia államfő leszögezte továbbá: a menekültügy kezelésében Európának világos szabályokat kell megfogalmaznia, amelyekkel senkinek sem szabad visszaélnie.

Milos Zeman nagyra értékelte, hogy a találkozón - mint fogalmazott - Hollande arról biztosította: Franciaország nem támogatja a menekültek kötelező kvóták szerinti elosztását az uniós tagállamok között. „A migráció problémájának megoldásában egyetértés volt köztünk. Nagyra értékelem Franciaország álláspontját, miszerint ellenzi a kvótákat” - hangsúlyozta a cseh elnök a sajtóértekezleten. „Egyetértettünk abban is, hogy hatékonyabban kell védenünk az EU külső határait” - tette hozzá a cseh elnök.

Az államfők beszéltek a terrorizmusról is. Francois Hollande emlékeztetett, hogy a franciaországi terrortámadások miatt prágai útját kétszer is el kellett halasztania. „Európa szabadságának feltétele a külső határok védelme” - jelentette ki a francia államfő, aki Milos Zeman után Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnökkel is tárgyalt.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/26801


Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintHollande -t jól tájékoztathatták a közhangulatról.
Kíváncsian várom Nerkel és valamelyik alapítvány tiltakozását.


Változnak ez idők, változnak az emberek - ez a fránya nyugati szél az Atlanti-óceán felől úgy látszik hatásosabb a Visegrád felől fúvónak.
Möszjő Olaan igazi gall (szél)kakas.


Várható volt, hogy a franciáknál nem lesz népszerű.

Én csak azt nem értem, hogy Brüsszel minek áll bele ilyen eleve bukott dolgokba. Emiatt van az, hogy egyre inkább elszigetelődik, és egyre inkább a nemzetállamok (persze a nagy nemzetállamok) döntik el, mi hogyan menjen tovább.

Csak azt sajnálom, hogy Merkel ennyire hülye volt. A kezében volt a lehetőség, hogy Európa meghatározó döntéshozójává váljon. Hogy megteremtse az alapját egy közös EU-s külpolitikának. És ő erre meghozta a lehető legrosszabb döntést, amit csak lehetett. Ami totálisan figyelmen kívül hagyta azt, hogy a legtöbb európai nemzetállamnak mi az érdeke.

Válaszok:
yanoo | 2016. november 30. 19:47
hhonor | 2016. november 30. 19:53

Tavasszal már "leszavazták" a kötelező kvóta akkori ötletét az EU-ban, így önkéntesre változott akkor is már javaslat.

A V4-ek adott miniszterei már a népszavazásunk előtt megmondták, hogy halott a jelenlegi formája mellett a javaslat, Navracsics is jelezte, hogy nem nagyon van esélye ezen irányvonalnak, mert az EU-ban a többség nem támogatja.

Csak mi dobtunk ki manipulatív, indulatokat keltő, ronda kampányra milliárdokat, belső harcok közepette megint, aghol egyre inkább beigazolódik, feleslegesen - ha nem tekintjük adott politikai szándékokat ill. célokat.


"Brüsszel minek áll bele ilyen eleve bukott dolgokba. Emiatt van az, hogy egyre inkább elszigetelődik"

Mit értünk Brüsszelen, konkrétan ki szigetelődik el?

Válaszok:
hhonor | 2016. november 30. 20:01

Brüsszel részben mi vagyunk.

Javaslatokat (pl.) az EB fogalmaz meg, 28 tagállam 28 biztosa szintjén, közöttük a magyar biztossal.

A javaslatokról pedig a választott képviselők (EP) illetve az EU tanácsa (a 28 tagállam misniszterei) dönt.

Így áll fel az a Brüsszeli mumus jogalkotási folyamat, részvételünk mellett.

Válaszok:
hhonor | 2016. november 30. 20:02

Milyen kötelező kvóta???
Nem azt mondták a zemeszpések, meg a dekások, meg a zigazmondó Juhász Péter, és stb. hogy "olyanról" szó sincs, ezzel csak a Zorbán ijesztgeti a népet, ugyi? Na most akkor mi van seggfejek?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó