Ha fontos a disznóvágás, kell a kerítés

2016. december 04. 09:56

Ha ez az életforma nektek valamennyire értékes, azt meg kell védeni, ha nem, akkor hagyjuk a fenébe. Ha fontos neked, hogy megtartsd ezt az életformát, meg a disznóvágást, kell valamit tenni ezért.

2016. december 04. 09:56
Castel C. Róbert

„Izraelnek is van problémája a menekültekkel, mi volt a válasz?

Építettünk egy jó kerítést.

Működik?

Tökéletesen. Volt egy komoly probléma. Felhúzták a kerítést a nyugati határon, most építik a keleti kerítést is Jordánia felé, és én nagyon jól érzem magam, ez pont olyan, mint az elválasztófal Ciszjordánia és Izrael között, ahol megszűntek az öngyilkos merényletek.

Működik, amit Trump is mondott, hogy Mexikó felől falat építenének?

Egy nagyon jó gondolat. Good fences – good neighbours.

A West Banken felhúzott fal megállítja az öngyilkos merénylőket?

Megállította.

Ez statisztikai tény?

Az. Nem olyasmi, amit én találtam ki, akkor még ott voltam rendőrtiszt, láttam is. Képzeld el, hogy úgy kellett volna védeni az egri várat a török ellen, hogy csak egy krétavonal a földön. Lehetséges lett volna? Ez ilyen egyszerű.

Magyarországon felhúztuk a fémkerítést, de igazából nagy tömegeket ez nem fog megállítani.

A kerítés az csak segédeszköz, kell férfi is a falakra, ahogy Dobó mondta volna.

Tehát kell egy politikai akarat, és ha szükséges, erővel kell védeni a falakat. Mi az alternatívája ennek? Képzeld el, hogy amit most látsz magad körül, az nincs. Hebronban, ami most egy nagyon vallásos muszlim hely, este 8 után nincs nyitva egy kávéház sem. Nem iszunk sehol kávét, nincsenek kint a nők. Tehát ha ez az életforma nektek valamennyire értékes, azt meg kell védeni, ha nem, akkor hagyjuk a fenébe, nem számít. Ha fontos neked, hogy megtartsd ezt az életformát, meg a disznóvágást, kell valamit tenni ezért.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. május 28. 21:58
"Az egyik arab törzsfőnök azt mondja, hogy nem látok itt egy arabot sem, ezek különböző törzsek. Az egyetlen arab ott Lawrence volt." :))
balbako_
2017. március 26. 17:56
A cikk tulajdonképpen erről szól: "Sokkal nagyobb halálos fenyegetést jelent Izraelre egy reguláris hadsereg, ami a határainál állomásozik. Ha nincsenek ezek a hadseregek, nincs halálos fenyegetés. Viszont ugyanazon hadsereg stabilizálja is azt a területet, amit elfoglalt, ezért ilyenkor kevesebb terrortámadás fordul elő. Tehát az alacsonyabb szintű fenyegetések közül a terror- és gerillatámadások valószínűsége megnőtt, viszont az esély Izrael halálos fenyegetettségére csökkent. Eltűntek az arab reguláris hadseregek. Az egyetlen hadsereg, ami ott van, azzal nagyjából szövetségben, de legalábbis baráti viszonyban vagyunk."
balbako_
2017. március 26. 17:56
Talán emlékszik még az arab-izraeli háborúra a '60-as években. Egyiptom, Szíria, Jordánia és Irak összefogott, hogy az Arab félsziget vezető országa arab legyen Egyiptomi vezetéssel. Izrael győzött, de a meccs nem dőlt el akkor. Elindultak a Goodfriend urak a térségben, meg az amerikai hadsereg mostanára a felsorolt országok hol vannak? Így értjük meg lassan napjaink történelmét!
popzene
2017. március 23. 00:33
Úristen, a négerek elveszik a disznóvágást! Fegyverbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik