Sikerül-e kitoloncolni?

2016. december 16. 10:43

Ha nem toloncoljuk ki (vagy nem tudjuk kitoloncolni) az elutasított vagy bűncselekményeket elkövető menedékkérőket, az nem más, mint egy meghívás a világ felé.

2016. december 16. 10:43
Berthold Kohler
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Meg tudjuk csinálni? Az a 34 kitoloncolt afgán, akit most együtt sirat a politika és a publicisztika, holott harmaduk bűnelkövető volt, még nem elég bizonyíték arra, hogy sikerülne. A menekültek származási országukba történő visszaszállítása még mindig nehezen megy a hivataloknak, tartományi kormányoknak és sok polgárnak is – még úgy is, hogy az egyébként szintén aggályokkal küszködő bíróságok megállapították az esetről, hogy jogos. Ha azonban nem toloncoljuk ki (vagy nem tudjuk kitoloncolni) az elutasított vagy bűncselekményeket elkövető menedékkérőket, az nem más, mint egy meghívás a világ felé.

Az afganisztáni és a többi háborús terület biztonsági helyzete kétségtelenül »problémás«. Ha már ez is elég ahhoz, hogy mostantól senkit se küldjünk vissza, mégis hogyan fogjuk elmagyarázni az ott sínylődő millióknak, hogy lehetőleg maradjanak ott, ahol vannak? A német menekültügyi rendszernek a gyakorlatban is világos jelzéseket kell adnia: ha a követelményeknek megfelel az illető, egy gyors eljárást követően megkapja a menekültstátuszt, ha azonban nem, következetesen és legalább ilyen gyorsan ki lesz toloncolva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2021. március 01. 20:41
Európa túlságosan bürokratikus ehhez. Ezért lassú. Ezt használják ki a migránsok és a köztük érkező terroristák. Nem riogatni kell a veszéllyel, hanem ütőképessé tenni a hivatalokat és a rendőrséget, határvédelmet, ha már rajtuk múlik, hogy lesz-e muszlim Európa. Én országonként rendkívüli kormánybiztost neveznék ki, és felruháznám a szükséges jogkörökkel.
finalpoint
2017. április 04. 22:10
Guten Morgen kedves német elvtárs! Mi már ezt pofázzuk két éve! 1) bombabiztos határvédelem 2) visszatoloncolás a "küldő" országba Ezeket kell maradéktalanul megoldani. Olyannak nem szabadna lennie, hogy pl.Afganisztán nem fogadja vissza a saját állampolgárát. Micsoda dolog ez már??! Nemzetközi nyomással (és nem pénzzel, max. annak megvonásával!) meg kell oldani, hogy visszafogadják őket!
illiberator
2017. április 04. 22:10
Erről beszél OV már két éve, megállás nélkül! De a német sajtó sokáig veszettül támadta ezért.
Potymog
2017. április 04. 22:10
"Ha nem toloncoljuk ki (vagy nem tudjuk kitoloncolni) az elutasított vagy bűncselekményeket elkövető menedékkérőket, az nem más, mint" A JOGÁLLAMISÁG MEGSZŰNÉSE!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik