Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. február 15. 10:14

Még tovább, egészen szeptember elejéig meghosszabbította a kormány a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet. Ami a tömeget illeti: jelenleg naponta átlagosan 60-80 ember próbál bejutni illegálisan az országba.

Szeptember elejéig ismét meghosszabbítja a kormány a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Bakondi György elmondta: a magyar államhatáron naponta 60-80, de előfordul, hogy 100-150 illegális átlépési kísérletet regisztrálnak. Különösen a szerb szakaszon, de másutt, így az ukrán és a román szakaszon lévő helyzet is indokolja, hogy a rendőri és katonai erőket továbbra is „intenzíven lehessen alkalmazni”, s erre a jelenleg is hatályos válsághelyzet ad lehetőséget.

A kormány csaknem egy éve, 2016. március 9-i hatállyal rendelte el Magyarország egész területére a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A kormány honlapján frissen közzétett tervezet szerint a válsághelyzet meghosszabbításáról szóló, március 6-án életbe lépő rendelet szeptember 7-ig hatályos.

Bakondi György az M1 műsorában a migrációs mozgásról elmondta: idén a nagyobb arányú mozgás Olaszország irányába figyelhető meg. Ráadásul a titkosszolgálati információk alapján ezek szervezésében egyre nagyobb arányban vesznek részt a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet emberei. Az illegális migránsok jellemzően Líbiából érkeznek hajókon - fűzte hozzá a belbiztonsági főtanácsadó, megjegyezve: jellemző útvonalak vannak még Tunéziából és Egyiptomból is. Bakondi azt mondta, a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő, péntekig tartó frakcióülésén is kiemelt téma lesz a migrációs helyzet. Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön ad tájékoztatást a témában a visegrádi tanácskozáson. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/28489


Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintBékés embervagyok, de téged bezárnálak egy menekültszállásra. Csak, hogy megértsd, mitől is védi az országot a kormány.


"Bakondi György az M1 műsorában a migrációs mozgásról elmondta: idén a nagyobb arányú mozgás Olaszország irányába figyelhető meg."

"Jelentősen csökkent idén januárban a három legfontosabb európai uniós útvonalon érkező illegális bevándorlók száma - közölte hivatalos honlapján hétfőn az EU határőrizete szerve, a Frontex...Négyezer-négyszáz bevándorló Olaszországba érkezett a Földközi-tengeren át, 16 százalékkal kevesebben, mint egy évvel korábban és 46 százalékkal kevesebben, mint decemberben. A legtöbben Líbiából indultak el." [origo]

M1-et nézze az ember, Origo-t olvasson, kormánybiztosokat hallgasson vagy legjobban teszi ha közvetlenül a Frontex irányából tájékozódik, ha az igazságokat szeretné megtudni a témakörben, hiteles forrásokból tájékozódva?

Válaszok:
hhonor | 2017. február 15. 11:36
hhonor | 2017. február 15. 12:10

jav.: M1-et nézze az ember, Origo-t olvasson, kormánybiztosokat hallgasson vagy legjobban teszi ha közvetlenül a Frontex irányából tájékozódik, ha manipuláció mentesen igazságokat szeretne megtudni a témakörben, hiteles forrásokból tájékozódva?


Ha nem lenne a kerítés, most is erre vonulnának.


Fekete Afrika ezután indul.
Ahogy elnézem Merkel "sikeres tárgyalásait", a térség államaival, hamarosan milliók fognak beözönleni Európába.


Kiegészítve azzal, a rossz időjárás hátráltatja a migrációt, a jobb viszont segíti azt.

A többi irányba:
"A tavaly márciusi EU-Törökország megállapodás életbe lépése óta csökkent a havonta Görögországba érkezők száma. Ezen az útvonalon szíriaiak, algériaiak és palesztinok érkeztek legtöbben. A negyedik legnépesebb csoportot januárban a Kongói Demokratikus Köztársaságból érkezettek alkották.

A Nyugat-Balkánon át érkező illegális bevándorlók száma nagyjából megegyezett a decemberivel, de 97(!) százalékkal csökkent a 2016. januárihoz képest. Ezen az útvonalon afganisztáni, pakisztáni és szíriai állampolgárok érkeztek a legtöbben."

Korábban a legmozgalmasabb időszakokba a magyar-szerb határhoz 2000 felett érkeztek naponta, most a szerb, román, ukrán határhoz összesen 60-80-an.

Válaszok:
hhonor | 2017. február 15. 12:38
Csaoragazza | 2017. február 16. 11:10

Azok pedig, akik az olasz partokhoz érnek, azok közül milyen arányban fognak megindulni a gazdagabb nyugat irányába közvetlenül s milyen arányba építenek útjukba egy hosszabb közép-kelet európai körutat is, lásd eddigi statisztikákat?

Válaszok:
hhonor | 2017. február 15. 13:17

Ellenőrizzük a határokat, mert az szükséges, akkor is, ha nem akar éppen azokon belépni senki, de tegyük már ezt úgy, hogy komolyan vesszük, felnőtt számba vesszük a társadalmat s nem manipulálunk, a valóságnak nem csak egy szeletét mutatjuk be, saját értelmezésben, hanem a valóság teljes szélességének bemutatására t9rekedve, korrekt módon eljárva.

Fals számokkal...

Korábban Európába:
A irányból 1000-en érkeztek,
B irányból 500-an,
C irányból 400-an.

Most:
A irányból 100-en érkeztek,
B irányból 350-en,
C irányból 380-an.

Igen, ezen változást úgy is tehet tálalni tömören, hogy most C irányból érkeznek legtöbben (mintha minden változatlan lenne, csak éppen a széljárás iránya változott volna), azt is elfedve egyben, hogy hozzánk eddig is C irányból érkeztek a legkevesebben.

Válaszok:
balbakó | 2017. február 15. 17:37


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó