Menekültválságról szóló filmet mutattak be a Berlinalén

2017. február 15. 08:31

Kedden mutatták be Aki Kaurismäki finn rendező menekültválságról szóló filmjét, a Remény másik oldalát a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén.

2017. február 15. 08:31

Menekültválságról szóló filmet mutattak be kedden a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén. Aki Kaurismäki finn rendező humorosan mutatja be egy menekült fiatalember történetét. 

A The Other Side of Hope, vagyis a Remény másik oldala című film egy szíriai menekültről, Khaledről szól, aki Helsinkiben próbál boldogulni azt követően, hogy elutasították a menedékjogi kérelmét. A történet szerint egy Wikström nevű férfitől kap szállást és munkát.

„A mozinak nincs óriási hatása, de én mindent megtettem azért, hogy akik megnézik ezt a filmet, tudják, mi mindannyian ugyanolyanok vagyunk. Emberek vagyunk, és holnap lehet, hogy mi leszünk a menekültek” – mondta a rendező.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
raber
2017. március 19. 07:06
Ma neked, holnap nekem... Próbálom elképzelni, amint az arab jogvédők örömujjongása, és pénzbeli, támogatást nem sajnáló aktívkodása közben törve-zúzva, követelőzve, erőszakolva vonulunk be az öbölmenti államokba, az olaj és Kánaán földjére. Az ottaniak kiürítik nekünk a luxus-szállodákat, kiteszik a sajátjaikat a lakásokból és a sok lefátyolozott hölgyet vérfrissítésre biztatják. Valahogy nem akar a homályos ködből megjelenni ez a fantázia. Velem van a baj? Vagy még sem vagyunk egyformák?
kaffogó hebrencs
2017. március 19. 07:05
Ha mi leszünk a menekültek, az arab világ egyesítve fog kiirtani bennünket. A saját fajtájuknak nem segítenek, mit várhatnánaka hitetlenek?
pacal pál
2017. március 19. 07:05
Ebből Oszkár díj lesz.Meglátjátok.
malakka
2017. március 19. 07:04
"de én mindent megtettem azért, hogy akik megnézik ezt a filmet, tudják, mi mindannyian ugyanolyanok vagyunk" Tudjuk, hogy mindannyian ugyanolyanok vagytok. Csak ezért kár volt a filmet megcsinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik