Migráció

Orbán: Ostrom alatt állunk

2017. március 7. 10:52

Határvadász tiszthelyetteseket avattak kedden, az eseményen pedig Orbán Viktor is felszólt. A miniszterelnök szerint csak lassult a migráció, de ebben a pillanatban is ostrom alatt állunk. A kormányfő úgy látja: addig fog tartani a migrációs válság, amíg mindenhol be nem látják, hogy a migráció a terrorizmus trójai falova. Orbán szerint a határvadászok a modern kor végvári vitézeihez csatlakoznak.

A migrációs áradat csak lelassult, de nem ért véget, „ebben a pillanatban is ostrom alatt állunk” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a határvadászképzés második és harmadik ütemében kinevezett tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén. Bár a napi híradások már nem tízezrekről, hanem csak néhány száz illegális határátlépőről szólnak, „mégsem dőlhetünk hátra”: csak annyi történt, hogy „két nagyobb roham között időt nyertünk” a védelmi vonalak megerősítésére, a határt védők toborzására, kiképzésére és szolgálatba állítására – fejtette ki a kormányfő, aki szerint „a vihar nem ült el, csak átmenetileg lecsendesedett”.

Hangsúlyozta: A határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, mert még mindig milliók készülnek arra, hogy a jobb élet reményében útra keljenek. Ám az ide készülők nem az itteni kultúra és szokások alapján akarnak élni, hanem a sajátjuk szerint, de európai életszínvonalon – jegyezte meg. Hozzátette: az Európai Unióra nem lehet számítani, sőt ellenkezőleg, „ők inkább csak nehezítik a munkánkat”, így „csak magunkra számíthatunk, nekünk magunknak kell megvédeni a határainkat”.

Szerinte a migrációs válság addig tart, amíg a kiváltó okokat nem szüntetik meg, „mindaddig napirenden marad, amíg mindenhol be nem látták, hogy a migráció a terrorizmus trójai falova”.

A hazát, az otthonainkat, az asszonyainkat, a gyermekeinket, a szüleinket megvédeni sok évszázados erkölcsi parancs, amely a mostani pillanat komolyságát, emelkedettségét is adja – mondta a miniszterelnök, az esküt tetteket pedig – akik szavai szerint „a modern kor végvári vitézeihez” csatlakoznak – arra figyelmeztette: munkájuk és helytállásuk Európa és Magyarország békés jövőjének alapvető feltétele. „Önök egyszerre a mai szabad magyar élet és a reménykeltő magyar jövő védelmezői” – fogalmazott Orbán Viktor.

Arra is kérte őket, hogy egyszerre legyenek határozottak és emberségesek, járjanak el a törvény szigorával, de az emberiesség parancsai szerint. Kiemelte: a jogszabályok azokra a migránsokra is vonatkoznak, akik törvényellenesen akarják átlépni a magyar határt, „ez a valóság, és ezt nem írhatja felül semmiféle emberi jogi szépelgő handabanda”.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa. „Ha a világ azt látja, hogy meg tudjuk védeni a határainkat, ha azt látják, hogy a megerősített magyar határzár áthatolhatatlan, ha azt látják, hogy továbbra is ragaszkodunk törvényeinkhez, és egy pillanatra sem bizonytalanodunk el, akkor senki sem fogja megkísérelni, hogy törvényellenesen jöjjön Magyarországra” – mondta, jogos elvárásnak nevezve, hogy csak olyan ember léphessen Magyarország területére, akivel kapcsolatban tisztázták, ki ő és miért jött.

„Mi, magyarok olyan Európát akarunk, ahol a saját magyar életünket élhetjük. Az ilyen, kedvünk szerint való Magyarország első számú feltétele a biztonság”, amelyhez a törvényeket és az ország érdekeit elszántan védelmezőkre van szükség – zárta szavait a kormányfő.

A 462 tiszthelyettes rendőr eskütételén – amelyet a Hungexpón tartottak - a hozzátartozók mellett jelen volt Pintér Sándor belügy- és Simicskó István honvédelmi miniszter is. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/28980

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kérdés: Kinek az érdeke, hogy Európába "deportálják" a terroristákat?

1.Ez Orbán politikai karizmája : azonnal felismert probléma ; azonnali erélyes intézkedés ; kemény kitartás az értetlenekkel szemben ; a megoldás szívós-következetes végigvitele .
2. Egyébként pedig tessék körülnézni migráns-ügyben Franciaországtól Németországig , Ausztriától Skandináviáig : horror a köbön .

Válaszok:

Ha egy se robbantana, akkor se jöjjenek ide élősködni. Van itt elég.

A cigány sem robbantja fel magát, mégis nagy teher és terror a szomszédjának.

" Szerinted mindenki segghulye fasz ebben az orszagban?"

Te nem, az biztos! :)

"A migrációs áradat csak lelassult, de nem ért véget, ebben a pillanatban is ostrom alatt állunk"

Valójában nem, hiszen a mában a történések mozgatórugója nem Európa elfoglalása, az érkezők nem rohamoznak, nem törnek fegyveres tömegek a védők életére fegyverekkel, megadást követelve - sokan ők is a saját életüket védik és mentik illetve jobb életet remélnek, szeretnének - de nem akarnak többségében ők sem háborúzni.

Problémák vannak, világviszonylatban, globálisak, amelyek hatásai, következményei hozzánk is begyűrűznek.

S ezen problémákat kezelni kell, helyben és a világban, de azt a jelenben még nem kell ember ember elleni háborúként kezelni.

Válaszok:

A migráció jelensége állandósulni fog, a problémák nem fognak megszűnni, az okokat képtelenség mindenhol felszámolni, rövid időn belül meg végképp, a Föld lélekszáma pedig folyamatosan növekedni fog, ami újabb problémákat fog létrehozni.

Európának egy használható lehetősége marad, összefogni s egységesen kezelni a helyzetet. Nem tagországi szinten, hanem a földrész szélén lépve saját hatáskörben, mellette pedig kezdeményezni a világban történő okok kezelésének megkezdését, nemzetközi szinten, a gócpontokban az elsődleges lépések megtételét.

Ugyanakkor látni és láttatni kell, emberek és emberi sorsok vannak mindenhol, itt is és más földrészeken is - egymásban nem szabad általánosan ellenséget láttatni.

Hát, amekkora -nagyon jól megfizetett- csapat segít neki ebben, nem csoda az a nagy siker.

A zembereket mindig könnyebb megvezetni, mint segíteni...

A Puskás stadion helyett puskásokat a határra.
Ha nem lenne kerítés, ezrével jönnének.
De miért nem mennek Horvátország felé?

addig fog tartani a migrációs válság, amíg mindenhol be nem látják, hogy a népvándorlás alapvető oka (sok más mellett) a nemzetközi nagytőke, amely a káoszban érdekelt
az okokat egyébként kiválóan összegezte az mta tanulmány (amely ugyan kormányzati megrendelésre készült, de mintha nem olvasták volna)

Elég sánta hasonlat, azok mind célországok, innen meg az is elhúz, akinek maradni kéne. Mióta takarózunk mi más országok problémáival? Leszokhatnánk már erről a nagyképűségről, bennünket a migrik és a terroristák is magasról leszarnak.

Válaszok:

Csatlakozom kale-vala kommentjéhez .

Lassan nekem is elegem van a végvári retorikából.

nekik volt és marad orbánviktor

"sokan ők is a saját életüket védik és mentik illetve jobb életet remélnek, szeretnének - de nem akarnak többségében ők sem háborúzni"


Ez így igaz. A migránsok csak boldogulni szeretnének, ami jogos.

Sajnos ők az ágyútöltelék, egészen más erők állnak haborúban egymással. És a haború bazári nagy biznisz.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés