Elítélték

Vizsgálatot sürgetnek az európai liberálisok a „jogi határzár” szigorítása miatt

2017. március 8. 07:48

Az Európai Parlament liberális frakciója felszólította az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg, összhangban van-e a kérdéses módosítás az uniós joggal, valamint kezdeményezte, hogy vitassák meg a helyzetet az EU állam- és kormányfőinek közelgő csúcstalálkozóján. A frakció alelnöke egyébként úgy látja: a jogi határzár szigorítása sérti az uniós és nemzetközi jogot. A módosítást egyébként a szociáldemokrata frakció is elítélte.

Mielőbbi vizsgálatot sürgetett az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) a keddi magyar törvénymódosítás miatt, amely valamennyi menedékkérő, köztük gyerekek kötelező fogva tartásáról rendelkezik az esetükben lefolytatott menekültügyi eljárás idejére. A képviselőcsoport felszólította az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg, összhangban van-e a kérdéses módosítás az uniós joggal, valamint kezdeményezte, hogy vitassák meg a helyzetet az EU állam- és kormányfőinek közelgő csúcstalálkozóján.

Sophie in 't Veld, a parlamenti frakció alelnöke szerint „nyilvánvalóan sérti az uniós és a nemzetközi jogot, hogy pusztán azért őrizetbe veszik a menedékkérőket, mert menedékkérők”, ráadásul szerinte ennek nincs is semmi értelme, csak „további traumához és kétségbeeséshez vezet”. „A magyar kormány évek óta gyűlöletet szít a menedékkérők ellen, (...) úgy tűnik azzal indokolják ezt a módosítást, hogy összekötik a migrációt a terrorizmussal, és ez elfogadhatatlan” – közölte a holland képviselő, aki szerint Brüsszelnek kötelessége cselekedni, miután korábban szemet hunyt a magyarországi jogsértések felett.

Párttársa, Nathalie Griesbeck úgy vélekedett, számos jogi aggályt felvet a törvénymódosítás, az őrizetbe vétel embertelen körülményei ugyanis „szörnyű hatással” lehetnek a gyerekek testi és lelki fejlődésére.

A szocdemek is elítélték a módosítást 

A módosítást később az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója (S&D) is elítélte, „embertelennek, szégyenletesnek és jogsértőnek” minősítve azt. A szociáldemokrata Tanja Fajon azon véleményének adott hangot, hogy a szabály ellentétben áll az unió alapértékeivel, ezért nem szabad azt eltűrnie az EU-nak.

Az S&D az uniós parlament második legnagyobb frakciója a képviselőcsoport 189 hellyel rendelkezik a 751 fős testületben. Az ALDE a negyedik legnagyobb frakciót alkotja 68 képviselőjével.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció képviselője szerint a „Fidesz-Jobbik koalíció ostoba, embertelen és drága menekültügyi jogszabályt fogadott el, ismét nem hallgatták meg sem a szakértők, sem a független civil szervezetek, sem a demokratikus ellenzék érveit”. „Az embertelenség és jogtalanság nem védi meg az országot”, ez olyan „kamutörvény, aminek egyedüli célja a gyűlöletkeltés és a kormány hatalmának bebetonozása” – fogalmazott az MTI-hez is eljuttatott közleményében a képviselő. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/29003

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért ellenzem az őrizetet, mert nem tudnak tovább menni és itt élősködnek.
Visszalökni őket a kerítésen, vagy át az osztrák határon.
És vigyenek magukkal még egy(két, sőt több)"embert".
Rikárdót.

http://www.tagesschau.de/ausla..

"
Am 07. März 2017 um 13:59 von Rübennase01
Danke Ungarn

Danke Ungarn! Ich hoffe nus die Asylbewerber werden korrekt behandelt."

Köszönjük Magyarország!

Más a németek és más a Merkelisták véleménye.

Az európai liberálisokat orvos látta már?

Válaszok:

"korabban rendszeresen szemet hunyt"

pontositok: minden alkalommal kivizsgaltak a hiszteriatokat, csak minden alkalommal hamubasult faszsagnak bizonyult.

Elképesztően torz világ a Niedermüller féle "demokratáké".

Magyarországra jelenleg is bárki szabadon bejöhet, ha megfelelően igazolja magát.

Éppen az uniós jog az, amely - helyesen - tiltja az illegális belépést az Unió területére.

Az meg szinte szót sem érdemel, hogy a migráns gyermekek testi és leli fejlődésére egy tengeri átkelés lélekvesztőkön, vagy egy embercsempész banda kisteherautójában bezsúfolva megtett út, esetleg párszáz kilóméternyi gyaloglás kifejezetten remek hatással van. Ezzel szemben fűtött, őrzött szálláson ellátást kapni maga az embertelenség.

Még ennyit: a megviselt afgán "gyerekek" gyakran szexuális vagy fizikai erőszakkal vezetik le az embertelen nyugati civilizáció okozta frusztrációt.

A horvátok tavaly még tárt karokkal várták őket.

Proktologus neha, mikor felrepedt az anuszuk.

Ami soha nem volt, az nehezen tud elmenni.

Próbálj meg papírok nélkül átlépni a szerb-magyar határon. Ha nem engednek át, az annak a jogi határzárnak köszönhető, ami előírja, hogy a határt csak úgy lépheted át, ha okmányokkal igazolod magadat. Tehát a jogi határzár már eddig is létezett.

Miután megpróbáltad az okmányok nélküli határátlépést, és az nem sikerült, rá fogsz jönni, hogy kevesebb jogod van, mint egy migránsnak, ugyanis a lelkes jogvédők érted nem fognak kiállni.

Közben már keményen megy az ukrajnai munkavállalók toborzása és behozatala:
(Reklámriport egy ukránokat Magyarországra közvetítő cég régióvezetőjével.)

Amennyiért magyar dolgozó nincsen, annyiért az ukrán bizonyít

"A behozott munkavállalók hány százaléka beszél magyarul?
- Pontos százalékot nem tudok mondani, inkább egy gyakorlati példát hoznék. Az egyik ukrajnai dolgozókat igénylő megrendelőnknél 500 behozott embert foglalkoztatunk. Náluk az az elvárás, hogy 30–35 munkavállalónként legalább egy beszéljen magyarul."
"Ukrajnában havi 250–300 óra munkával 45–50 ezer forintot visznek haza, amihez képest a nálunk 180–190 órával megkereshető nettó 140–150 ezer forintos fizetés óriási életminőségbeli ugrás nekik."
"Azelőtt két-három hónapba telt, mire minden engedélyt sikerült beszerezni a külföldi munkavállalók foglalkoztatásához, ugyanez ma már a gyorsított eljárásnak köszönhetően körülbelül tíz nap alatt megvan."
"Gyakran érdeklődnek a letelepedési engedélyről is, így mondhatom, hogy nemcsak dolgozni akarnak, hanem új életet szeretnének kezdeni nálunk nagyobb biztonságban, jobb megélhetés mellett."
http://www.delmagyar.hu/pr/ame..

Hát így: /Orbán/ "nem szeretné, ha az ország oda sodródna, hogy alacsony képzettséghez kötődő munkákat csak külföldiek végeznek. Ez nemzetstratégiai szempontból nem kívánatos – jelentette ki, hozzátéve: „az ország működtetéséhez szükséges munkát – a vécépucolástól az atomtudósokig – nekünk kell elvégezni”,
http://mandiner.hu/cikk/201702..
--- erre megy gőzerővel az ukránok behozatala, a magyar bérek letörése, ebből következőleg a magyar etnikumú magyarok kivándorlásra késztetése, a nem magyar etnikumú magyarok bebetonozása a közmunkába. De a dupla-tripla kerítés, az nagyon fontos persze.

Ahogy elnézem, senki nem indokolja, hogy mitől jogszerűtlen a magyar kormány intézkedése.
Ha jól tudom, az EU nem föderális állam.
Ha pedig nem az, akkor milyen jogon terjesztik ki a hatáskörüket a gazdasági (piaci) ügyleteken kívüli ügyekre.

Ha csak a migráns-ügyet vesszük, első, amit meg kell állapítani, nincs az EU-nak egységes bevándorlás-kezelési doktrínája.
Ha pedig az alapszerződésből indulunk ki, abban senki nem írta alá a nemzeti függetlenség feladását.

Tényszerűen vizsgálva a cikkben hozott "megállapítások nem többek, mint szólamok.
Szükséges a magyar társadalom tényszerű, jogszabályokkal alátámasztott tájékoztatása.

Milyen törvénysértésre tetszik gondolni Bástyaelvtárs?


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés