A német tartományok szerint nem biztonságos Észak-Afrika

2017. március 10. 12:51

Elutasította a német tartományi kormányok képviselőiből álló, baloldali többségű Bundesrat azt a törvényjavaslatot, amely biztonságos származási országoknak nyilvánította volna az észak-afrikai államokat. Mivel ehhez a törvénymódosításhoz feltétlenül szükséges a parlament mindkét házának egyetértése, így közvetítőbizottságot kell majd összehívni.

2017. március 10. 12:51

Németországban törvényt alkotnának arról, hogy Marokkó, Tunézia és Algéria biztonságos harmadik országnak számítanak. Így gyorsabban el lehetne utasítani az innen érkezők menedékkérelmét és vissza lehetne őket küldeni a hazájukba. Jelenleg ez átlagosan egy évet vesz igénybe az észak-afrikai menedékkérők esetén, és a visszatoloncolás sem egyszerű a fogadó országok együttműködésének hiányában. 

A törvényhez azonban a Bundestag mellett a tartományi kormányok képviselőiből álló Bundesrat beleegyezése is szükséges: itt többségben vannak a szocdem és zöld képviselők. A testület pénteken elutasította a CDU által kezdeményezett javaslatot. A következő lépés így az lesz, hogy közvetítőbizottságot hoznak létre: ha ott sem sikerül megállapodni, akkor a javaslat elbukik. Az ügy azért nem egyszerű, mert a Zöldek eleve ellenzik azt az elvet, hogy egyes országokat biztonságos származási országnak nyilvánítsanak.

Jelenleg Németország az EU tagállamain kívül fejlett nyugati országokat, például Kanadát és Ausztráliát tart számon biztonságos harmadik országként, és nem rég azzá nyilvánították a nyugat-balkáni országokat is.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. október 30. 01:53
Egyszerűbb ha egész észak afrika komplett országok átköltöznek németországba. A németek meg költözzenek el a büdös p.csába. Így megvalósul a tökéletes humanitás.
választópolgár
2017. június 20. 21:33
Egy iskolai osztály svédisztánban már így néz ki: https://themuslimissue.files.wordpress.com/2016/03/sweden-elementary-school-class.jpg?
választópolgár
2017. június 20. 21:33
Alapkérdés amit senki nem tesz fel: ha egy népcsoport bármilyen okból, fejlődésképtelenségből, szellemi visszamaradottságból, vallási dogmatika által keretbe szabott életmódból több száz év alatt nem tud önálló, önellátó és önfenntartó társadalmat és civilizációs berendezkedést létrehozni és fenntartani, helyette lelakja a sajátját és/vagy túlszaporodik, majd fogja magát és erőszakosan átköltözne a készbe, amiért nem dolgozott meg, amit más népek saját szorgalmukból tudásukból és tehetségükből hoztak létre és védték meg örökítették át és áldozták az életüket háborúkban generációkon keresztül. Ott a félreértelmezett "humanitásból" a média által agymosott és megfélelmített társadalomtól kiköveteli, kihasználja a bőkezű ellátási rendszert, ami szerinte "jár", majd mint egyetlen dologra koncentrál: hogy mint a kakukkfióka túlszaporodja az őket befogadó idióta naív de a hülyeségig "polkorrekt" népeket, (mert különben mit fog szólni bankimun meg a "világ közvéleménye") majd az abszurditást csúcsrajáratva pofátlanul azt a társadalmi berendezkedést követeli robbantgatással, és primitív terrorral, amiben ő sem élt meg, ami neki sem működött, amiben otthon is éhen döglött, tehát fejlődésképtelenségét is idehozva sáska módra lepusztítja és lelakja minden szinten és téren sec perc alatt rombolja és zilálja szét ezt az újonnan elfoglalt szállásterületét is, miközben hálából az őt befogadó európai álompolgárokat terrorizálja és robbantgatja. ez neked nem tetszik? Akkor majd a jóságos eu védelmi pénzt fog követelni tőled, ha nem akarod "befogadni" őket. Apropó... Miért tartozom én felelősséggel az afrikaival vagy arabbal vagy pirézzel szemben aki 8-10 gyereket gyárt ész nélkül akit nem tud eltartani?
tango47
2017. május 29. 00:23
"A német tartományok szerint nem biztonságos Észak-Afrika" Szerintem meg Köln nem biztonságos (legalábbis a nők számára) és még sorolhatnám és mindez azért lehet, mert ilyen kretének ülnek Európában a parlamentekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik