Agymosók

2017. március 14. 11:50

Mindenki hangosan bírálta Magyarországot azért, hogy a migránsokat nem úgy szállásolná el, hogy köréjük építi a szállást a Keletiben, mert ők épp ott várják a Nyugatra tartó vonatokat.

2017. március 14. 11:50
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A magyar védekezés meghatározó elemét jelenti a menedékkérők őrizetbe vételének újbóli bevezetése, ami az egyetlen józan megoldás, mégis támadják. Azok, akiknek teljesen átmosták az agyát, és azok, akik az agyakat mossák megint csak a fenyegetőzésig és üres sipítozásig jutnak. Mindenki másnak nem kell elmagyarázni, hogy miért nem kellene szabadon járkálnia Magyarországon s ezáltal a schengeni övezetben olyan embereknek, akikről még nem állapították meg, hogy van-e jogalapjuk itt lenni, sőt azt sem feltétlenül tudjuk, kik ők. Ugyanis egy szíriai útlevéllel érkező ember lehet szíriai ember háborús övezetből, lehet szíriai ember nem háborús övezetből – igen, Szíriában nem mindenhol van háború –, lehet bármilyen észak-afrikai gazdasági menekült, vagy lehet az Iszlám Állam angyalarcot villantó harcosa is. Ha otthon hagyom az útlevelemet, és megpróbálok átmenni a határon valamelyik országba, okkal számíthatok arra, hogy bemondom az adataimat, és mehetek, amerre tetszik? És ebből a szempontból nincs különbség köztem, az észak-afrikai gazdasági bevándorló, de még a menekült között sem, mert nekik csak töredékük akar valóban Magyarországon menedékre lelni. És ezt a töredéket pedig miért zavarná az, ha a tranzitzónában kell várnia? Valóban ott tartunk, hogy Magyarország kérjen bocsánatot azért, hogy nem asszisztál a menekültügyi rendszerével való visszaélésekhez? Sőt, továbbmegyek, nem asszisztál ahhoz, hogy azonosítatlan tömegek induljanak neki Nyugat- Európának? Már tudjuk, mi lesz ott velük. Menekültjogot csak kis részük kap, a többség a jóléti államok pénzén, rosszabb esetben a feketegazdaságban és az alvilágban tartja el magát.

Az őrizetbe vétel bírálatával Nyugat-Európa és a migránsokat pesztráló Soros-civilek ugyanott tartanak, mint 2015-ben, az osztrák–német határnyitás előtt. Mindenki hangosan bírálta Magyarországot azért, hogy a migránsokat nem úgy szállásolná el, hogy köréjük építi a szállást a Keletiben, mert ők épp ott várják a Nyugatra tartó vonatokat. Amelyekre pedig a magyar hatóság nem engedhette fel őket, mert hiszen Nyugatról ugyanúgy számon kérték a nemzetközi kötelezettségeket.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2017. május 29. 16:56
ökör.
balbako_
2017. május 28. 21:49
Feltalálta a csőben a lyukat. Orbán ezt mondja legalább három éve. Csak a görögök és az olaszok leszarják. (Nem mellesleg az EU tételes, rigorózus jogszabályokkal írja elő a határain az eljárás rendet, amit - láss csodát - egyetlen ország tart be, mi.)
Senye Péter
2017. május 28. 21:48
Hogy is idézi Jókai a Hármaskönyvet Rab Ráby-ban? "...akinek a birtokát valaki jogtalanul elfoglalja, a jogos tulajdonos azt abból ...saját erejéből kidobhatja, kiverheti, s ha eközben az elfoglalónak keze-lába törik, magára vessen". Ehhez tarthatnánk magunkat.
Agnieszka
2017. május 28. 21:48
Tulajdonképpen iszonytató ostobaság, ami megy, mert látható, h. ha egyszer milliók jönnek be, az elutasításra érdemes százezreket NEM lehet KITOLONCOLNI. Gyakorlatilag megoldhatatlan. Évi néhány tízezres szám fölött a helyzet REMÉNYTELEN. Előbb-utóbb még a leggazdagabb ország is megérzi ennyi ingyenélő eltartását, orvosi ellátását, közoktatását. A gazdag Nyugat túlsúlyos hajója biztosan lassabban fordul, mint ami kellene a megmeneküléshez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik