Egyezkedni kell a törökökkel

Orbán: A magyar kerítés biztosítja a németek nyugodt álmát

2017. március 17. 08:33

„Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait” – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök hozzátette: az épülő második keresés a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd.

A magyar határon épülő második biztonsági kerítés, ha kell, a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. „Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait” – fogalmazott.

A kormányfőt arra reagáltatták, hogy Törökország részlegesen felmondta az Európai Unióval kötött migrációs egyezményt. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: korábban is azt az álláspontot képviselte – ismerve a magyar történelmet –, hogy meg kell egyezni a törökökkel, de nem okos politika, ha kizárólag az ő kezükbe tesszük a biztonságunkat.

Az a miniszterelnök szerint az végképp nem okos politika, ha „a törökök kezébe tesszük le a biztonságunkat, és közben egyfolytában piszkáljuk, támadjuk, bíráljuk őket”, hogy „nem elég demokratikusak, nem jól áll a hajuk, nem jó a politikai rendszerük, nem így kell viselkedni”.

Sorosék majd „jól megtámadnak bennünket”

Jelezte azt is: nem állítja, hogy a törökök ártatlanok ebben a vitában, de az európaiak hozzáállása – miközben Törökországtól várjuk a biztonságunkat – nem tűnik harmonikusnak. Ezért már korábban is azt mondta – idézte fel –, hogy a török megállapodással párhuzamossal gőzerővel építeni kell a kerítéseket.

A jogi határzár elfogadott szigorításáról a miniszterelnök kifejtette: a legutóbbi brüsszeli csúcstalálkozón is ismertette a változtatást, amelynek lényege, hogy egy menedékkérőnek ügye jogerős lezárultáig ellenőrzött helyen, a tranzitzónában kell maradnia. Ez „nem minősül fogságnak”, mert Szerbiába bármikor vissza lehet menni – emelte ki. „A miniszterelnökök szó nélkül tudomásul vették, amit mondtam” – közölte, hozzáfűzve, hogy Magyarország valójában egy európai jogszabályt tart be, és közben a tőle nyugatra lévő, jóval gazdagabb országok érdekét is védi. Megjegyezte azt is, arra számít, hogy „a Sorosék” majd „jól megtámadnak bennünket”.

Össze kellett csapnia a nagyobb országok vezetőivel

Azzal kapcsolatban, hogy a strasbourgi bíróság szerint a magyar hatóságok jogellenesen tartottak fogva és toloncoltak ki két menedékkérőt, Orbán Viktor azt mondta: Magyarországot egy Soros György által is finanszírozott nemzetközi szervezet perelte be, és a bíróság igazat adott neki. Vagyis azt az országot „meszelték el”, amelyik betartja a jogszabályokat – kommentálta az ítéletet. Szerinte „az egész egy abszurd képtelenség”, ami az embercsempészek, a brüsszeli bürokraták és a Magyarországon működő, külföldi pénzből finanszírozott szervezetek összjátéka.

Kitért az unió alapításának 60. évfordulójára készülő, Európa jövőjéről szóló, a tervek szerint jövő héten Rómában elfogadandó dokumentumra is, amelyről azt mondta: össze kellett csapnia nagyobb országok miniszterelnökeivel is, mert olyan szöveget akarnak elfogadni, amely szerint a migrációt emberségesen és jól kell menedzselni. Ezzel szemben szerinte a célt kellene megfogalmazni, vagyis hogy „ne jöjjenek be migránsok Európába”, a tényleges menekülteket pedig a határainkon kívül válogassák külön.

Brüsszel miatt lesz nemzeti konzultáció

A miniszterelnök beszélt az öt témában bejelentett nemzeti konzultációról is, amelyre azért van szükség – magyarázta –, mert Brüsszelnek számos olyan kezdeményezése van, amellyel nemzeti hatásköröket akar elvenni. Az öt ügy a rezsicsökkentés megvédése, a migráció kérdése, a Magyarországon politika tevékenységet végző külföldi szervezetek átláthatóvá tétele, az adómegállapítás jogának Magyarországon tartása és a munkahelyteremtési eszközök megvédése – sorolta fel. Ezért ebben az évben Brüsszelt meg kell állítani – hangoztatta.

Az adómegállapítás jogáról szólva kifejtette: ha a magyar adórendszer szerkezetének ügyében nem Budapesten, hanem Brüsszelben fognak dönteni, akkor „a multik jól fognak járni, de a magyarok nem”. Ugyanígy lenne a rezsidíjak esetében, ha az energiaárakat nem a tagállamokban, hanem „valahol Brüsszel környékén” fogják meghatározni – tette hozzá.

A kereskedelmi láncokat érintő tervekre rátérve Orbán Viktor jelezte, hogy még nem dőlt el, milyen lépések lesznek. Konzultációkat folytatnak – amelyek még hetekig eltarthatnak – a kereskedelmi szervezetek képviselőivel, de az biztos, hogy a jelenlegi szabályozás nem megfelelő – erősítette meg.

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/29216

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elnézést ismétlem magam.

Sok esetben azt látszik, valójában hivatkozhatunk arra, hogy az EU-t védjük, de a valóság az, elsődlegesen abban vagyunk érdekeltek, hogy mind kevesebb érkezőn kelljen segíteni. Ha kell, ezen vonalat úgy támogatjuk, hogy a menekültet nem menekültnek tekintjük, adott törvények támogatása mentén vagy éppen olyan körülményeket teremtünk, hogy közel élhetetlenek legyenek a viszonyok, akár egy elszállásolási területen, tehát még a valódi rászoruló is elkerülje hazánkat.

Ha bárkit visszatoloncolunk akár a szerbekhez, az ugyanúgy még Európában marad, eljuthat nyugatra más utakon, így be is utazhat Magyarországra, más útvonalon, mint történt az már korábban, akár terrorcselekményeket is elkövethetnek, minden csak szándék kérdése. Tehát látszik, hogy a jelenlegi megoldásaink csak bizonyos dolgokra adnak válaszokat, de a biztonságot nem teremtik meg.

Mindenki abban lenne érdekelt, hogy Európa szélén ellenőrizzük az érkezőket, azon irányba kellene kezdeményezni, ott kellene segédkezni, oda kellene beleölni az anyagi erőforrásokat.

Válaszok:

Hogyan képezhetne az igazságot, hogy Európa közepén meg lehetne védeni Európa biztonságát? Aki Európa közepéig jutott, az már Európában van, a földrész belsejében, az akár Németországig is eljuthat s onnan vissza, Magyarországra.

Árvíz esetén sem az elárasztott vízterület közepén védekezünk.

Európa szélén kellene a lépéseket megtenni, kommunikációk, kezdeményezések, erőforrások, tervek hadát azon irányokra összpontosítani, közösségben gondolkozva.

Amig Orban Magyarorszag miniszterelnoke es nem Nemetorszage vagy Gorogorszage, addig ez legyen az o bajuk. Oldja meg nekik Ciprasz meg Merkel.

Egyszerűen nem igaz.
Ez viszont igen, erről beszélhetne inkább:

https://444.hu/2017/02/24/mesz..

Ha viszont ha az EU Európa határai mentén nem lép adott határidőn belül, akkor a tagországok jogos igénye, hogy saját maguk védjék az adott érdekeket, közöttük saját érdekeiket.

Számomra ami kevésbé védhető az a hazugság és manipuláció szándéka.

Európában probléma van, amit meg kell oldani. Ez csak közösen sikerülhet, széthúzás nélkül. Érdekeket kell képviselni, az itt élők érdekeit s a lehetőségek függvényében segíteni kell azon érkezőket, akik rászorulók. S ezen utat lehet képviselni igazságok közlése mentén is.

Válaszok:

(bocsánat, érdekeket és értékeket kell képviselni)

Pedig annyira megérdemelnék a németek a csinos, levédett tranzit folyosót, amin keresztül egyenesen Passauba küldenénk az erőforrást – busz, vonat, taxi és légi folyósó. Lunach pakéttal, szappannal, plüschmacival és új zim-kártyával.

És mindenki boldog lenne. Hiába, Orbán igazi ünneprontó spilferderber.

Ha nem lenne torlasz MO előtt, akkor jelenleg nem 10 ezren rostokolnának Röszkén, hanem több százezres tételben hömpölyögne a migrációs tömeg végig a balkánon.

Lehet, hogy ez számodra nem tényező, de németek nagyon jól tudják.

De Merkel és Juncker ide szeretnék telepíteni azokat, akik nem bírkóznak meg a némettel és az ottani szinvonallal.

"Nem arról volt szó, amikor a török hódításról beszélgettünk, hogy inkább el kellett volna fuvarozni őket egyenest Bécsig, és küzdjenek velük az egymással háborúzó nyugatiak?"

Az osztrákok is anno elkezdték a határ ellenőrzéseket. Ez nem kapott túl nagy nyilvánosságot, pedig Ausztria később még azt is belengette, hogy ők is lezárják a határátkelőket, amint Németország beszünteti a migránsok nagyvonalú befogadását.

Itt csupán arról van szó, hogy a német területen uralkodó balliberális ideológiai fősodor nem teszi lehetővé, hogy az ottani vezetők patriótaként viselkedjenek.

Akkor mi a megoldás? Engedni, hogy akadály nélkül legázolják Európát?

Milyen érdekes, hogy azért milyen sok jószándéku Közel-keleti és más nemzetiségű ember megtanulta ezt a sehol nem használható nyelvet, és évtizedek (évszázadok) óta élnek ebben a szegény, és idegengyűlölő országban.

Az sem eredmény valóban, hogy a pályaudvarainkat rendeltetésszerően lehet használni, és nem kell botladozni a rengeteg életerős 20-30 éves illegális bevándorlóban, és valóban az sem számít, hogy a déli határ mentén élők, kevésbé rettegve hajthatják álomra a fejüket. Az, hogy legalább papírokkal látják el a migránsokat, és regisztrálják, ujjlenyomattal, lefényképezve öket, hogy legalább a későbbiekben ellenőrizhetőek legyenek Európában, természetesen az is a "szájalás" kategória! Azért a vad gyűlölet mellett az agyacskát sem árt használni néha!

Még sokan emlékszünk, hogy az NDK idejében, hogyan védték a határaikat, hogy NE MENJENEK KI!
Hány németet lőttek ezért agyon, németek? De mondhatnék még jó néhány országot. A demokratikus átalakulásnak, együtt kell járni a teljes szellemi leépüléssel, és önfeladással?
Aztán úgy egyáltalán, lehetett a határokon papírok nélkül össze-vissza mászkálni 30 évvel ezelőtt Európában?
Mekkorát változott Európa ilyen rövid idő alatt!
Érdekes varázsütésre megbolondultak szerte Európában.

Van nagy betű a gépeden? Mondat elején használd nyugodtan!

Fogalmad nincs róla, mekkora szerencse az Magyarországnak , hogy az Orbán kormány van hatalmon.
Nyugodtan köpködhetsz, elbírja a virtuális felület.

http://index.hu/index2/#bloghu..

"Reggel interjút adott a magyar miniszterelnök. Szerinte a strasbourgi bíróság uniós („brüsszeli”) intézmény. Hát, nem. Az Emberi Jogok Európai Bírósága az Európa Tanács intézménye. Illetékessége kiterjed 47 államra, pl. Oroszországra vagy Albániára is.

A kormányfő szerint „szerencsétlen afrikai emberek” nyertek pert Strasbourgban, mert vissza akarták őket küldeni Görögországba. Hát nem, a panaszosok bangladesiek (ázsiaiak), és nem Görögországba, hanem Szerbiába kényszerítették őket vissza.

Orbán Viktor szerint a magyar tranzitzónák nem fogvatartási helyek. De azok, éppen ezt mondta ki a minapi ítélet, és józan ésszel egyébként is belátható.

A kormányfő szerint Magyarország megakadályozta a kérelmezők belépését az országba. Csakhogy valójában már az ország területén folyt a menedékjogi eljárás. Másutt nem is folyhatott volna.

A miniszterelnök szerint egyébként is elképzelhetetlen, hogy Görögországban mint uniós tagállamban embertelen bánásmódtól kellene tartaniuk a menedékkérőknek. Pedig így van, a strasbourgi bíróság ezt 2011 óta több ítéletben is kimondta. Nyilvánvaló, az uniós tagság önmagában nem jelenti azt, hogy egy állam nem vétene az emberi jogok ellen. Például Magyarország esetében is kimondták, hogy a súlyos hazai börtönzsúfoltság embertelen bánásmódot jelent, sőt kimeríti a kínzást is.

Orbán szerint az embercsempészek, brüsszeli bürokraták és „külföldi pénzből finanszírozott szervezetek” összejátszásának eredménye a mostani strasbourgi ítélet. Silány konspirációs teória ez. Hát, nem. A kormány erőszakos, rövidlátó és jogellenes migrációs politikájának az eredménye az ország strasbourgi elmarasztalása."

„Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait”

---- eddig az volt a szöveg, hogy nem alhatnak nyugodtan, mert már tele vannak bevándorlókkal, "vendégmunkásokkal", mindennapos a terrorfenyegetettség (amiről az mtv1 be is számol óránkénti rendszerességgel), ott vannak a no go zónák. Most akkor nyugodtan alhatnak, vagy nem alhatnak nyugodtan?

„a törökök kezébe tesszük le a biztonságunkat, és közben egyfolytában piszkáljuk, támadjuk, bíráljuk őket”,

--- most akkor szeretni kellene Erdogant? Újra. Egyébként pedig TÜKÖR. Vajon mi mennyit kapunk az EU-tól, miközben folyamatos "Brüsszel" egyre agyatlanabb mószerolása? Más szemében a szálkát, sajátban a gerendát sem? Már tényleg itt tartunk leépülésileg?


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés