Betekintene a menekültek mobiltelefonjaiba a német bevándorlási hivatal

2017. március 31. 14:29

Könnyebben be tudnák azonosítani az útlevél nélkül érkezők személyazonosságát és származási helyét, ha beletekinthetnének mobiltelefonjaikba, érvel a német bevándorlási hivatal vezetője.

2017. március 31. 14:29

Jutta Cordt, a német bevándorlási és menekültügyi hivatal vezetője követeli, hogy hivatala betekinthessen a menedékkérők okostelefonjaiba. „A mobiltelefonok által szolgálatott adatok sokat segítenének nekünk abba, hogy beazonosítsuk az útlevél nélküli menedékkérők identitását és származását. Ezen adatok birtokában könnyebb lenne eldönteni, vajon tényleg van-e valós alapja a menedékkérelmüknek” – fogalmazott Cordt a Rheinische Post című napilapnak. A bevándorlási hivatal parlament által már tárgyalt követelésének ellenzői is akadnak, akik állítják: a hivatal súlyos adatvédelmi kihágást követne ezzel el, hiszen a menedékkérők okostelenfonjain számtalan személyes adat is található.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2020. május 28. 18:47
Rendőrállam! Borzasztó!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2020. május 28. 18:47
Én még olbán mobiljába is betekintenék. Sok huzavonától megkímélné dolgozó, adózó népünket.
szancso
2020. május 28. 18:47
Szerintem Putyinra kellenne bizni, tuti perceken belül megoldaná és ezzel elősegítené Merkel győzelmét a választásokon, mivel a németek nagy részének tele a hócipője a kettős mércével. Ugyanis a német állampolgárt minden további nélkül lehallgatják, követik a mobilját, smseit, e-mailjeit, kommentjeit, stb.
Crüwel
2020. május 28. 18:46
Miután már a pénztárcájukba is betekintgetnek és ezt a dánok is(az is hangsúlyos)kezdik átvenni ,- HUMANITÁRIUS katasztröfi (emlékszünk még erre a szép okádásra) lesz nyugaton ha szerencsétlenek nem tudnak "hazaszólni" némi kis extráért....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik