Eszméletlen kegyetlenségeket rajzoltak meg a magyar menekültügyi rendszerről

2017. augusztus 05. 11:38

A magyar menekültügyi rendszer elképesztő kegyetlenségeit tárja fel az Aleppóból megszökött szíriai tudós történetét feldolgozó képregény.

2017. augusztus 05. 11:38

Nedal Said, egy Aleppóból elmenekült szíriai tudós történetét mutatja be az a képregény, melyet a rajzoló Erik Nelson Rodriguez jelentetett meg az amerikai National Public Radio honlapján.

A Szíriából Németországba tartó utazás során a szerző a Magyarországon tapasztalt körülményeket is feldolgozza: a képregény szerint a menekültekkel Magyarországon bántak a legrosszabbul.

Ugyanis az itt áthaladóknak olyan borzalmakon kellett keresztülmenniük, minthogy a magyar határrendészet előállítja őket, vagy saját maguknak kellett az ételért fizetniük a börtökben. Fény derül továbbá arra is, hogy a magyar hatóságok egyik táborból a másikba szállították a menekülteket.

A történet pozitívan ér véget: a képregény szerint a tudósnak sikerült családjával Németországban letelepednie.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GiovanniGatto
2017. augusztus 09. 22:17
Nem lehet véletlen, hogy az eredeti cikk alatt nem lehet kommentelni. Kábé ízekre lenne szedve ez a szar.
balbako_
2017. augusztus 07. 09:00
Kíváncsi lennék a helyi sikerre. Vajon a német polgár, ha kinéz az ablakán csupa üldözött tudóst, atomfizikust lát, vagy egy tanulatlan barbár csürhét? Ez a gügye mese akár visszafelé is elsülhet ám!
választópolgár
2017. augusztus 06. 22:30
Most már biztonságban van az a másfélmillió tudós németországban.
izo1210
2017. augusztus 06. 18:45
Helyes, ijessze csak el a többieket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!