Illegális bevándorlók támadtak a rendőrökre a határon

2021. szeptember 29. 14:30

Harminc nap alatt csak Ásotthalomnál öt esetben támadtak magyar rendőrökre és katonákra az illegális migránsok.

2021. szeptember 29. 14:30
null

Ásotthalmon 2021. szeptember 25-én kétszer is támadást intéztek a migránsok a magyar egyenruhások ellen. Először éjjel Szerbia felől

négy migráns dobálta meg betondarabbal és döngölt földdarabokkal a jelzésre érkező rendőrök szolgálati autóját.

A rendőrök az esemény során már az autón kívül tartózkodtak, nem sérültek meg, az autóban viszont anyagi kár keletkezett – olvasható a police.hu-n.

Másnap délelőtt Szerbia felől létrán átmászó migránsokat észleltek a rendőrök, akik  azonnal a helyszínre indultak. Amint a járőrök odaértek, a migránsok visszamásztak a létrán Szerbia felé, azonban a létrát a rendőrautó szélvédőjének ütötték, ami berepedt.

Személyi sérülés nem történt, de anyagi kár itt is keletkezett.

Már korábban is voltak ilyen jellegű támadások

2021. augusztus 30-án szintén Ásotthalom külterületén járőrözés közben két katonát próbált négy migráns fadarabokkal és kövekkel megdobni, de nem érték el őket, azonban a szolgálati autót egy faág eltalálta. A katonák azért, hogy a támadást megakadályozzák,

könnygázspray-t alkalmaztak, aminek hatására a migránsok Szerbia felé futottak.

2021. szeptember 12-én kerítést létrán átmászva próbáltak bejutni a migránsok az országba, de akkor is megakadályozták szándékukat a rendőrök. A dühös illegális bevándorlók

kővel dobálták meg az egyenruhásokat, akiknek nem esett bajuk,

de a honvédségi szolgálati járművet ebben az esetben is eltalálták. 2021. szeptember 15-én négy rendőr járőrözött a két kerítés között Ásotthalomnál, amikor a szerbiai oldalon 10-15 fő migráns jelent meg.

Egy farönköt és köveket kezdtek dobálni a rendőrautó irányába, amit több helyen el is találtak.

A jármű szélvédője be is repedt, a jobb oldali tükör letört. 

Minden esetben büntetőeljárást indított a rendőrség ismeretlen tettesek ellen erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett hivatalos személy vagy külföldi hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Nyitókép: Youtube 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2021. szeptember 29. 19:05
kiképzett kutyákat
Madasa Hatter
2021. szeptember 29. 18:12
azonnal gumilövedékkel kell fölszerelni minden határőrt és lőni kell rájuk.
írmag
2021. szeptember 29. 15:37
Sokkal keményebb magyar fellépésre lenne szükség! (az állatok esetében bevált az elektromos kerítés, legalább ezt kell kifeszíteni a létrák támasztásához, szakasosan, nem azonnal felfedezhetően)
Megtalálta
2021. szeptember 29. 15:34
És ha már ilyen bátrak ezek a migrik, hogy kővel meg betondarabokkal dobálják a rendőrautót, inkább katonai dzsipek kellenének. Már csak a földút-, meg az elrettentés miatt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!