Breitbart: Ukrajna megszállásával Putyin szövetségeseket veszített Kelet-Európában

2022. február 25. 08:26

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Milos Zeman cseh elnök sem finomkodott Moszkva agresszív akciójának bírálatában – írja az amerikai lap.

2022. február 25. 08:26
null

Az Európai Unió két eddigi jelentős oroszbarát hangja, Milos Zeman cseh elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem finomkodott Moszkva agresszív akciójának bírálatában – számol be a Breitbart. Zeman szigorú szankciókat szorgalmaz Oroszország ellen, beleértve a SWIFT pénzügyi rendszerből való kizárást. Magyarországon a magas rangú tisztségviselők hetekig kerülték Oroszország lépéseinek közvetlen elítélését. Orbán alatt az ország szoros kapcsolatokat ápolt Putyinnal, ami Magyarország számos nyugati partnere számára aggodalomra adott okot.

Orbán az elmúlt években az általa „keleti nyitásnak” nevezett diplomáciai és gazdasági stratégiát követte, amely a keleti országokkal való szorosabb kapcsolatokat támogatja. Az EUval vívott gyakori harcaiban a 27 nemzetből álló tömböt a volt szovjet megszállókhoz hasonló elnyomó birodalmi hatalomnak nevezte. Csütörtökön azonban Orbán határozottan elítélte a Kremlt. „Oroszország katonai erővel támadta meg Ukrajnát ma reggel” – mondta Orbán a Facebookon. „Európai Uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai akcióját.”

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Milos Zeman cseh köztársasági elnök és Orbán Viktor kormányfő Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2022. február 25. 11:21
Nem tudom, milyen megszállás. Ez eddig csak egy felvonulás. No borders! Egy régi vágású Russian Pride. Szállást az ilyenek visznek magukkal. Nyilván felkészültek, hátha nem fogadják őket kitörő örömmel. Mi se örülünk mindig az ilyen-olyan pride-nak, de az, hogy fegyver van náluk, természetes, ez amolyan alapjog, mint Texasban. Egyelőre csak tesznek egy kört előírt forgatókönyv szerint, a dátum is ismert volt, még a hülye USA is bejelentette, persze oké, kicsit tévedett, de ők ilyenek, Magyarországot is összekeverték Ukrajnával, fókabél vagy főkábel, oda se neki. Szóval ne kapkodjunk a szavakkal, hogy „megszállás”!
gyaloggos
2022. február 25. 11:10
EGYÉRTELMŰEN kijelenthető, hogy ez a háború csak és kizárólag az USA érdeke, és mindent meg is tettek a kirobbantásáért! S ŐK igen-igen messze vannak, az UKRÁN POLGÁROK a szenvedő alanyai ennek igazán, áttételesen pedig az EU is! S NEM mellékesen, a DEMOKRATA párt alelnöke még azt sem tudja, hogy MAGYARORSZÁGOT vagy UKRAJNÁT támadták meg az oroszok!
gyaloggos
2022. február 25. 11:06
S MI a baj azzal, hogy UKRAJNA semleges terület lesz? SVÁJCNAK vagy Ausztriának nagyon megfelel! Hm....?
gyaloggos
2022. február 25. 11:04
MERTHOGY! UKRAJNA nem lesz a NATO tagja mostanában, ez bizonyos! S EZT tudták a NATO, az EU vezető politikusai IS, csak az UKRÁN elnök nem tudta! AZ USA beültette az ukrán elnököt egy ÁLOMHAJÓBA, melyik a NATO -ba vitte volna Ukrajnát! CSAKHOGY az a hajó el sem indulhatott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!