Német köztévé: A „mini-Trumpok” úgy érzik, hogy egyre nagyobb teret nyernek

2022. november 15. 10:07

A jelzővel a ZDF Orbán Viktort, Giorgia Melonit, Mateusz Morawieckit és Marine Le Pent illette.

2022. november 15. 10:07
null

A német ZDF közszolgálati adó arról ír, hogy „Európában sok nacionalista úgy érzi, hogy felemelkedőben van”, példaként említve a jobboldal sikerét Olaszországban és Svédországban. A német médium szerint az „európai jobboldal, akárcsak Trump, az úgynevezett establishment elleni mozgalom részének tekinti magát.

Ahogyan a volt amerikai elnök hadat üzent a washingtoni baloldali elitnek, úgy az európai jobboldaliak az EU bürokratáit aggasztják”.

– írja a ZDF.

A cikk szerint a „mini-Trumpok” – Meloni, Morawiecki, Le Pen és Orbán – úgy érzik, hogy egyre nagyobb teret nyernek. Orbán például „eltörli a bíróságok függetlenségét” és szoros kapcsolatot ápol Trumppal. A cikk azt írja: „Orbán cinikus játékot játszik. Azért marad az Európai Unióban, hogy begyűjtse a sok milliárdot, de apránként tekintélyelvű struktúrákat hoz létre az országában, és ezzel megsérti Európa eszméjét”. Az adó emlékeztet: az EU  jogállamisági eljárást kezdeményezett az EU-ban, azonban még nem biztos, hogy Brüsszelnek lesz-e ereje visszatartani a finanszírozást Orbántól.

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2022. november 15. 22:11
A németek, mint ellenség, mint elnyomók sokkal rosszabbak és kegyetlenebbek mint az oroszok. Most persze nem mutatják ki a foguk fehérjét, mert a tyúkszemükre léptek, amrikai gyámság alatt vannak. De ha egyszer megint olyan helyzet lesz, hogy enyhül rajtuk a nyomás, teljesen elviselhetetlenek lesznek ismét. Az állítólag huúú de intelligens nép évszázadokon keresztül sem jött rá, hogy nekik az oroszokkal nem háborúzniuk kellene, hanem békésen kooperálni. Ezt szenvedi Európa már 200 éve. Az orosz ember egy alapvetöen barátságos, normális ember, a német ember ezzel szemben már eleve egy "übermensch" mentalitásu, ellenszenves fickó, kivéve talán a bajorokat. Mindkét népet nagyon jól ismerem.
Takagi
2022. november 15. 18:55
Ja, mondják a kisHitlerek.
pipa89
2022. november 15. 16:43
Na, ez az a pillanat, amikor ki kell mindani, hogy jobb, ha a németek hallgatnak, mégpedig mélyen! Az ő földjükön teremtek a veszélyes ideológiák: szabadkőművesség, illuminátusok, kommunizmus, faszmus... Jobb, ha befogják a lepénylesőjüket és levetkőzik a felsőbbrendű , kioktató hangnemet, mert mindig melléfognak a végén!
bettiblue
2022. november 15. 16:34
Vannak a mini Trumphok, akkor meg vannak az óriás Bidenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!