John Bolton: Az Egyesült Államoknak nem kéne figyelembe vennie a Putyin elleni elfogatóparancsot

2023. március 20. 22:53

Trump egykori nemzetbiztonsági tanácsadója illegitim szervezetnek minősítette a Nemzetközi Büntetőbíróságot.

2023. március 20. 22:53
null

„Évek óta úgy vélem, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság alapvetően illegitim. Nem kellene vele együttműködnie az Egyesült Államoknak” – idézi a volt nemzetbiztonsági tanácsadót a Newsweek. Bolton szerint ez még nem jelenti azt, hogy Putyin tetteit bárki elnézné, de inkább az „ukrán, vagy a szabad orosz bíróságnak” kellene őt elítélnie.

A Nemzetközi Büntetőbíróság azért illegitim, mert kormányzati hatalmat gyakorol, alkotmányos keretek nélkül. Ez rendkívül veszélyes intézménnyé teszi”

– magyarázta.

Bolton azt is hozzátette: bár Ukrajna kiadhat elfogatóparancsot Putyin ellen, távollétében bíróság előtt tárgyalni az orosz elnök ügyét azonban hasztalan, mivel ez valószínűleg inkább erősítené Putyin pozícióját Oroszországban.

***

Nyitókép: Sergei Gapon / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2023. március 21. 11:26
Azt sem hittem volna, hogy egyszer valamiben vele fogok egyetérteni (ha csak részben is)!
formaegy
2023. március 21. 09:23
"Az Egyesült Államoknak nem kéne figyelembe vennie a Putyin elleni elfogatóparancsot..." Nem kéne, csak éppen a rühes terrorista gyilkos Biden és bandájának terve lett megvalósítva, mivel nem sikerült a Leyen és bandájával eltervezett puccs Putyin ellen! Gyalázat, hogy a világ legaljasabb gyilkosai az USA, Leyen és bandája a rühes Bidennel együtt törnek mások felett pálcát! Ugye milyen hiteles ez a nemzetközi pöcegödör bíróságnak nevezett trágyadomb?
szürkeSzarvas
2023. március 21. 08:15
A "harcizsidók" kussolnak. :)
Kormánypárti2
2023. március 21. 08:02
"„Évek óta úgy vélem, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság alapvetően illegitim. Nem kellene vele együttműködnie az Egyesült Államoknak” " Én nem látom hogy az USA-nak eddig lett volna bármilyen problémája illegitim szervezetekkel együttműködni, sőt, előfordult "néhányszor" hogy maga hozott létre illegitim szervezetet, amivel szorosan együttműködött egy kis szarkavarásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!