Nemzetközi Büntetőbíróság Putyinról: A nácik és Milosevics is nemzetközi bíróságon végezték

2023. március 18. 19:40

A CNN-nek nyilatkozó Karim Khan főügyész szerint reális, hogy az orosz elnököt megbünteti a szervezetük.

2023. március 18. 19:40
null

A CNN arról tudósít, hogy Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze szerint elképzelhető: a későbbiekben tényleg a bíróság elé kell állnia Vlagyimir Putyinnak, annak ellenére, hogy az oroszok nem veszik komolyan ennek a büntetőbíróságnak az elfogatóparancsát.

Khan hozzátette: bár Oroszország nem írta alá azt az egyezményt, amely a büntetőbíróságot létrehozta, nincs kizárva, hogy az orosz elnököt bíróság elé állítják.

Szerinte a történelemben számos példa van arra, hogy érinthetetlennek tűnő, nagy hatalmú személyeket később felelősségre vonják.

Példaként a náci háborús bűnösöket, Szlobodan Milosevics egykori jugoszláv elnököt, és Charles Taylor egykori libériai elnököt említette.

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolognese
2023. március 19. 17:21
Ez nagyon gyenge Rothschild próbálkozás...
Swift Nimblefoot
2023. március 19. 14:37
Milosevicsnek nem volt atombombája, ezt ezek a marhák miért felejtik el? Mi a fenére jó ez, csak a hidegháborút erősíti, ha én orosz lennék, akár ellenzéki is, engem is felháborítana hogy a demokratikusan megválasztott elnökömet így kezelik. Ezzel csak még jobban megutáltatják az oroszokkal a nyugatot.
Ati Papa
2023. március 19. 13:09
Szabadon lehet ábrándozni Putyinnal kapcsolatban, de egyesek talán túl korán látnak át a szitán. Mivel ez a meccs még nincs lejátszva még az is elképzelhető, hogy a végén az Orosz büntetőbíróság főügyésze ad ki elfogató parancsot Zelenszkij, Scholz, az EU vezetői - add Uram, hogy Verhofstadt az elsők között legyen! - és még jónéhány elbizakodott "héja" ellen. Az oroszok egyszer már eljutottak az Elbáig. Nem ártana, ha ezt átgondolnák a hősködő lengyelek, szlovákok, csehek is.
lendvaiildiko
2023. március 19. 08:37
A litvánok szeme nagyra nyílna Ha újra orosz város lenne Vilna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!