Zelenszkij az új cseh elnökkel tárgyalt

2023. március 13. 07:35

Az ukrán vezető szerint Petr Pavel támogatása kulcsfontosságú Ukrajna számára.

2023. március 13. 07:35
null

Twitteren írt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról, hogy Petr Pavellel,  az új cseh elnökkel tárgyalt. „Telefonon beszéltem Csehország új elnökével, gratuláltam neki, majd ismertettem a háború frontján kialakult helyzetet.

írja.

Zelenszkij hangsúlyozta: „Csehország támogatása kulcsfontosságú Ukrajna számára”.

Ukrajnát támogatja, Orbánnal szemben kritikus Petr Pavel új cseh elnök

A francia Libération szerint a cseh választáson a populizmus csapott össze a klasszikus mérsékelt jobboldallal. Azzal, hogy a parlamenti választás után a középjobb az elnökválasztáson is legyőzte Andrej Babišt, megerősödött ez a trend. Emlékeztetnek: az EU-szkeptikus és az ukrajnai háborúig Moszkva-barát Milos Zeman után most Petr Pavellel egy a Nyugat felé forduló és az európai értékeket tisztelő elnöke lesz Csehországnak.

Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. március 13. 21:03
Már Alexander Petrovic a vh.slovák költő írta. Fegyveret, meg fegyveret, Küldjetek már ezeret. Ez a Bun Cohn Péter Pál Küldi is etsának Grünnek. Most hallgassunk meg 1 másik komcsit, aki realista. Cestitam Milanovicu !!! Milanovic: Sve ce gorit. Küldjetek,mind égni fog.
Nemkellnév
2023. március 13. 14:15
Érdekes, sehol nem tűnik föl az, hogy Soros ellapult valahová? Kivár a gennyes. Sunyítva manipulál tovább..
zakar zoltán béla
2023. március 13. 09:57
sz
Igazszó
2023. március 13. 08:34
Cia belügy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!