Nem aprózta el a Röszkénél megállított albán férfi: 17 gépkarabély, kettő géppisztoly és két pisztoly volt nála

2023. május 22. 09:53

Komplett fegyverarzenált találtak a borítás mögött.

2023. május 22. 09:53
null

17 gépkarabélyt, kettő géppisztolyt, kettő pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket találtak egy albán férfinál a röszkei határátkelőhelyen – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a férfi ellen lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a férfi csütörtök reggel 8 óra előtt jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen, az általa vezetett személygépkocsival. Az őt és járművét ellenőrző pénzügyőröknek gyanús lett az autó elhúzható ajtaja. A tételes átvizsgálás során az ajtó műanyag borítása mögött a pénzügyőrök

  • 17 gépkarabélyt,
  • kettő géppisztolyt,
  • kettő pisztolyt, valamint
  • 15 tölténytárat és 10 lőszert találtak.

Az ügyészség a szökés-elrejtőzés és a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amit a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelt – tudatta az ügyész.

(MTI) 

Nyitókép: Christopher Furlong / Staff / Getty Images

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 23. 12:01
Lelőni. A géppityut szetosztani a polgárőrség nek. (Én kérek egy pisztolyt és 2 teli tárat)
polárüveg
2023. október 23. 09:41
Viszik a nogo zónák bandáinak és a terroristáknak a fegyvereket. Az se zárható ki, hogy a titkos hazai migránspihenőket (lásd a felszámolt 12. kerületi migránsházat) töltik fel fegyverekkel. Csempészként ítélik el, valójában fegyveres támadás, terrorizmus és magyar szuverenitás elleni támadás elősegítéséért kellene elítélni.
kakambuki
2023. május 22. 11:11
Na ezeket kell fölvenni az EU-ba országostul soron kívül. Lenne olyan rend hamarosan hogy attól koldulnánk!
Esvány
2023. május 22. 10:56
Az ilyen fegyvercsempészeket, akik nyilvánvalóan bűnözőknek vagy alvó ügynököknek szállítanak fegyvert, ott, a helyszínen kellene agyonlőni! Hátha a többi is tanulna belőle...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!