Boris Tadic bejelentette lemondását

2012. április 04. 11:12

A szerb államfő lépése lehetővé teszi, hogy a parlamenti választásokkal egy időpontban rendezzék meg az előrehozott elnökválasztást is.

2012. április 04. 11:12

Boris Tadic szerb államfő bejelentette lemondását. Hivatali ideje csak 10 hónap múlva járna le, ugyanakkor ez a lépés lehetővé teszi, hogy a parlamenti választásokkal egy időpontban május 6-án új államfőt is válasszanak Szerbiában. Az előrehozott elnökválasztás valószínűleg egy taktikai lépés, hogy ezzel is segítse a Demokrata Párt kampányát.

Tadic úgy nyilatkozott, hogy formális lemondását a csütörtöki napon fogja benyújtani a szerb parlament házelnökének. A jelenlegi — az Európai Unióval szoros kapcsolatokat ápoló — államfőnek komoly kihívással kell szembenéznie a nacionalista jelölt Tomislav Nikolic részéről.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.A.
2012. április 04. 12:32
Lemondott a szomszéd államfő? Ez valami vírus?
egysegelem
2012. április 04. 12:10
Szerbiat remelem sosem veszi fel az EU.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!