Porosenko: Ratifikálják az EU-tagállamok a társulási megállapodást!

2014. október 10. 14:11

Petro Porosenko ukrán elnök pénteken öt uniós tagállam parlamenti vezetőivel találkozott, és a megbeszélésen felszólította az EU-tagállamok törvényhozásait, hogy ratifikálják a Kijev és Brüsszel között létrejött társulási megállapodást.

2014. október 10. 14:11

Pénteken Kijevbe érkeztek Lengyelország, Svédország, Írország és Litvánia parlamenti elnökei, valamint Dánia törvényhozásának első alelnöke. A politikusok Petro Porosenko ukrán elnökkel találkoztak, aki azt sürgette, hogy az EU tagállamainak parlamentjei ratifikálják az Ukrajna és az EU között június végén aláírt társulási megállapodást.

Szeptemberben már ratifikálta a dokumentumot az ukrán parlament és az Európai Parlament.

Petro Porosenko azóta többször kijelentette, hogy Kijev és Brüsszel minden formalitást elvégzett ahhoz, hogy a megállapodás november 1-jétől „működésbe lépjen”. Moszkva ugyanakkor azzal fenyegetőzik, hogy ellenlépéseket tesz Ukrajnával szemben, ha életbe lép a szabadkereskedelmi megállapodás Kijev és az EU között. Az orosz, ukrán és uniós háromoldalú tárgyalásokon a felek múlt hónapban – moszkvai nyomásra – megegyeztek abban, hogy 2016 elejéig nem léptetik hatályba a társulási megállapodásnak a szabadkereskedelmi egyezményről szóló részét.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2014. október 10. 22:53
Porosenko megválasztása előtt megígérte, hogy magyar többségű választókerület is lesz majd Kárpátalján. Nem lett. Vajon nekünk ezek után miért is kéne bármiben is kedvükre tenni? Minimum autonómiát cserébe a támogatásért. De nem ígéret kell, az tőlük semmit sem jelent. Ha meglesz a magyar autonómia, ukrán alkotmányba és nemzetközi szerződésbe foglaltan, és kiépítve az utolsó pontig, na akkor majd lehet szó támogatásról!
csenge
2014. október 10. 20:42
Nem kell azt a ratifikálást elkapkodni.
kitiltott
2014. október 10. 20:32
mit képzel ez az ember? milyen alapon szólítgat fel kormányokat? Ez a porosenko lassan le se tudja tagadni hogy ő mint bujtatott zsidó kavarja a szart amerika pénzén..nem csodálkoznék ha a soros féle liberális balfaszok lennének a az egész balhé hátterében egy dolog biztos az Ukrán majdanos balhé előtt a dollár 212 forint volt ma meg 240 igaz ma csökkent egy kicsit az oroszok a brazilok a kínaiak és az irániak meg akarták változtatni az olajelszámolást dollárról másra (euro,Rubel) stb
Riwen
2014. október 10. 19:45
Ha ez megtörténik, akkor a britek 100%, hogy kilépnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!