Kiömlött a kávé, majdnem lezuhant a szerb elnök

2015. április 21. 16:22

Majdnem lezuhant a szerb elnök repülőgépe pénteken, amikor a másodpilóta véletlenül kávét öntött a gép vezérlőpaneljére. A gép süllyedni kezdett, majd az egyik motor is leállt, ezért kellett az elnöknek visszafordulnia Belgrádba.

2015. április 21. 16:22

A Hír 24 számolt be arról, hogy szerb köztársasági elnök, Tomislav Nikolic pénteken repülőgépe meghibásodása miatt volt kénytelen lemondani vatikáni látogatását. Akkor még azt közölték: motorhiba miatt kellett a szerb elnöknek lemondania római látogatását. Az esetet követő vizsgálatból, valamint a két pilóta jelentéséből derült ki, hogy a meghibásodást egy kis kávé okozta.

A Falcon típusú repülőgépen a felszállás után nem sokkal kávét szolgáltak fel, amit a másodpilóta véletlenül a vezérlőpanelre öntött. A másodpilóta megpróbálta a kilöttyent kávét felitatni, azonban ekkor megnyomott egy vészjelző gombot, ezért a Falcon az Adriai-tenger felett hirtelen süllyedni kezdett. Ekkor a pilóta elkezdte felemelni a gépet, azonban ekkor a gép egyik motorja is leállt. A balszerencse sorozatot követően fordult vissza a gép Belgrádba. A másodpilótát határozatlan időre felfüggesztették.

A szerb kormány két gépet tart fenn, és mind a kettővel voltak már problémák az utóbbi években, azonban a kormányfő, Aleksandar Vucic közölte: egyelőre nem vásárolnak új gépeket.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dobzselaci
2015. április 22. 00:34
Ekkora kamut... Ennél még Jelcin dumája is jobb volt, amikor seggrészegen nem tudott kiszállni a repülőből.
Kanóc
2015. április 21. 19:21
...kiömlött a kávé a vezzzérlőpanelre pont most, mikor a Vatikán jönne....
Ultima Ratio
2015. április 21. 18:44
Ó, a fene, pedig milyen jó konteók lettek volna arról, hogy ezt is az amerikaiak lőtték le, mint minden gépet az utóbbi 50 évben :D
3M..
2015. április 21. 16:37
Miért nem vesznek egy normális gépet, aminek nem árt a kv. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!