Számos terrortámadást meghiúsítottak már Németországban

2016. március 29. 14:01

Az ezredforduló óta már 11 terrortámadást meghiúsítottak Németországban a német szövetségi bűnügyi hivatal vezetője szerint.

2016. március 29. 14:01

Németországban 11 terrortámadást hiúsítottak meg az ezredforduló óta – mondta egy keddi interjúban a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) elnöke, aki ismét megerősítette, hogy a brüsszeli merényletek ügyében nem találtak Németországba vezető szálakat.

Holger Münch a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati műsorszolgáltató társaságnak adott interjúban elmondta, hogy a BKA folyamatosan elemzi a brüsszeli terrortámadások lehetséges németországi vonatkozásait. Megállapították, hogy a terroristák Németországot „tranzitországként használták”, és nincsenek német vonatkozású „közvetlen kapcsolatok” az ügyben.

Ugyanakkor Németország fenyegetettsége jelentős, mert egész Európa, és így Németország is az iszlamista terrorizmus célkeresztjében van, és tavaly jelentősen emelkedett a veszélyes – merényletek elkövetésére hajlandó – iszlamisták száma. Így már 470 ilyen személyt tartanak nyilván – mondta a legszélesebb nyomozati jogkörrel rendelkező német rendőrségi szerv vezetője.

Konkrét veszélyről, készülő támadásról azonban nincsenek információk – tette hozzá Holger Münch.

A BKA vezetője elmondta, hogy technológiai fejlesztésekre van szükség a lehetséges terroristák kommunikációjának megfigyeléséhez, és javítani kell a biztonsági szervek együttműködését európai szinten. 

A német hatóságok felkészültségét jónak nevezte, és elmondta, hogy a 2001-es amerikai terrortámadások óta sokat tanultak. Hangsúlyozta, hogy nem csak a szerencsén, hanem a hatóságok összehangolt munkáján is múlott, hogy az ezredforduló óta már 11 merényletet megakadályoztak.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chack
2016. március 29. 19:52
"Németországban 11 terrortámadást hiúsítottak meg az ezredforduló óta" És hányat titkoltak el?
balbako_
2016. március 29. 15:48
Igen mértéktartóak, mert mondhattak volna 54-et, vagy 122-őt is. A másik, hogy teli van az ország Alikkal, Mohamedekkel, Musztafákkal akikről csak azt nem tudják, hogy kik ők igazában, honnan jöttek és milyen céllal.
Kanóc
2016. március 29. 15:45
Elkeseredett presztízsfényezés, miután a Kanzerlin hülyesége miatt a szolgálatokat teszik felelőssé. Ugyanakkor rejtély, hogy a nyilvántartott gyanús személyeket miért nem kapcsolják le, toloncolják ki, stb.
Hora
2016. március 29. 15:45
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160328-torokorszag-kuldi-europaba-a-terroristakat-allitja-a-jordaniai-kiraly.html Törökország „exportálja” Európába az Iszlám Állam terroristáit, ez része Ankara politikájának – állítja II. Abdallah jordániai uralkodó, aki erre az amerikaiakat figyelmeztette. /Vajon Obi mit szól majd?) http://9502-presscdn-0-95.pagely.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/03/Screen-Shot-2014-03-25-at-12.24.31-PM.png :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!