Törökország több támogatást szeretne Brüsszeltől

2016. március 07. 08:36

Hatékonyabb intézkedéseket vár Brüsszel Ankarától a menekültáradat feltartóztatásával kapcsolatban. Törökország többször jelezte hajlandóságát a migránsok ellátására, ugyanakkor kiemelte: ehhez több támogatásra van szüksége.

2016. március 07. 08:36

A Euronews beszámol arról: egyre nehezebbé válik az együttműködés Törökország és az Európai Unió között. Brüsszel azt szeretné, ha a törökök hatékonyabb intézkedéseket vezetnének be a menekültek visszatartására.

Ankara már többször hangoztatta hajlandóságát a migránsok ellátásra, ugyanakkor leszögezte: ehhez több EU-s támogatásra van szüksége. Ezzel párhuzamosan több európai vezető is nehezményezi, hogy az EU olyan kormánytól várja a segítséget, amelyik pár napja küldte rá a rendőrségét a legnagyobb ellenzéki lapra, a Zamanra.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2016. március 09. 16:40
"egyre nehezebbé válik az együttműködés" Persze, mert nincs kényszerítő erő. Ez így nem tárgyalás, hanem könyörgés. Büntetés kellene a törököknek, aztán tárgyalunk. Az az érdekes, hogy pl. a ruszkikkal megy a logikus szankciózás.
Gombóc XVI. Artúr
2016. március 09. 16:40
"ehhez több EU-s támogatásra van szüksége" Árulja már el nekem valaki, hogy ezt miért a keresztény Európától várja?? Az iszlám öböl országoknál is reklamálnak a törökök, hogy a muszlim menekültek ellátásához még több pénzre van szükségük??
békalepcse
2016. március 09. 16:40
A muttit nem kell zsarolni, maga is a "nagy művön" dógoskodik... a vakolóegyletben.
Korrupt Kornél
2016. március 09. 16:39
Szíriának is csak egy kis része háborús övezet. elfogadható időjárással, ott kell a sátortábort felhúzni, élelmet vinni nekik az EeUból és ennyi. De itt egész más, egyelőre titkolt nagy gazemberségről van szó. De egyszer úgyis kiderül, fogunk akkor csodálkozni. Pl. azon is, kik mivel zsarolták a muttert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!