Bajor belügyminiszter: Nincs terrorhálózat a baltás ámokfutó mögött

2016. július 19. 14:37

Valószínűsíthetően egyedül radikalizálódott a 17 éves baltás ámokfutó. A vallásos, muszlim fiú az eddigi nyomozás alapján nem volt kapcsolatban semmilyen terrorhálózattal – mondta a bajor belügyminiszter.

2016. július 19. 14:37

A nyomozás első megállapításai alapján semmi nem utal arra, hogy a Würzburg mellett egy vonaton elkövetett baltás-késes támadás elkövetője kapcsolatban állt volna iszlamista hálózatokkal – mondta a bajor belügyminiszter kedden Münchenben. Joachim Herrmann a hétfő esti támadás elkövetőjéről elmondta, hogy a 17 éves afgán fiút a környezetében nyugodt és kiegyensúlyozott emberként ismerték, és ugyan vallásos muszlim volt, de nem fanatikus.

Szobájában az Iszlám Állam terrorszervezet kézzel festett zászlaja mellett találtak egy pastu nyelven írt szöveget, amelyből talán többet meg lehet majd tudni tettének hátteréről, de a dokumentum elemzése még nem ért véget – mondta a miniszter. Hozzátette, hogy a támadó valószínűleg egyedül, „önállóan” radikalizálódott.

A támadó öt embert sebesített meg, egyikük életveszélyes állapotban van. Rárontott a támadás miatt riasztott különleges rendőri egységre is, ezért lelőtték. A belügyminiszter ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: nem fér kétség a rendőrség fellépésének helyességéhez. 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2016. július 19. 21:12
Nem csináltunk forradalmat a rendszerváltoztatáskor(1989), és most is tehetetlenül nézzük, hogy hogyan csinálnak Európával azt amit akarnak.
hátakkor
2016. július 19. 19:43
"A vallásos, muszlim fiú az eddigi nyomozás alapján nem volt kapcsolatban semmilyen terrorhálózattal – mondta a bajor belügyminiszter. " Ez jó hír. Egyik terrorhálózattal sem volt kapcsolatban. A még jobb hír, hogy Magyarország még nem érte el a humanizmus és szolidaritás-progresszió ilyen magas fokát. Egyszerűen nincs terrorhálózat itt. Még. Ha csak a progresszió nem fokozódik.
kuwiq
2016. július 19. 18:34
Hacsak az iszlám állam nem számít terrorhálózatnak.
baar
2016. július 19. 18:01
Az ISIS most tett közzé egy videót a baltás kölyökről, aki tagjuk volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!