Egyedül Magyarországon esett át ellenőrzésen a würzburgi baltás terrorista

2016. július 22. 12:37

Egyedül Magyarországon esett át ellenőrzésen az az afgán menekült, aki hétfőn baltával támadt egy Würzburg felé tartó vonat utasaira – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A baltás terrorista ujjlenyomata be is került az európai nemzetközi menekültügyi adatbázisba, az Euradacba.

2016. július 22. 12:37

Az európai országok közül, egyedül Magyarországon vettek ujjlenyomatot a würzburgi baltás terroristától – adta hírül a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német lap úgy tudja, hazánkban tavaly júniusban regisztrálták menedékkérőként azt a 17 éves afgánt, aki hétfőn „Allah akbar!”-kiáltásokat hallatva, késsel és baltával támadt neki egy Würzburg felé tartó vonat utasainak. A terrorista több embert is megsebesített, majd menekülés közben a rendőröknek is nekirontott, mire azok lelőtték. 

Az afgán fiatal az Iszlám Állam terroristájának vallotta magát egy korábbi videófelvételen, és Magyarországról úgy jutott el egészen Németországig, hogy személyazonosságát onnantól senki nem vizsgálta. Ujjlenyomatait még a német határon sem vették le. A német lap szerint a mostani esethez hasonlóan sok menekült személyazonossága ma sem tisztázható egyértelműen. 

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tollaskígyó
2016. október 02. 12:27
Szerinted ki generálja ezt az egészet? Kinek a geopolitikai érdekeit szolgálja ha tűnnek el szépen az arabok a közel keletről? :) Ennek a fránya ISIS-nek sem sikerült egy zsinagógát sem felrobbantani. Ezzel szemben mecsetet nem egyet. Meg a medinai robbantás! Körülbelül olyan mintha a legszélsőségesebb katolikus csoport a Vatikánban robbantgatna isten nevében.
haj rá
2016. szeptember 30. 09:59
Segg jövőt! Bunkó szoci!
haj rá
2016. szeptember 30. 09:59
A" Magyar" szót ,hogy mered a szádra venni ?Lenini fasz szopó! Segg jövőt!
haj rá
2016. szeptember 30. 09:59
Tudod mi volt vona véleménye Törökorszában az iszlámról? /google/" az iszlám fény európa egén! Segg jövőt!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!