Folytatja a tisztogatást a török kormány

2016. augusztus 15. 19:22

Numan Kurtulmus török miniszterelnök-helyettes bejelentése szerint a kormány további elbocsátásokra készül a sikertelen puccskísérletet követő tisztogatások keretében. Bejelentette azt is: az egészségügyi minisztérium ellenőrzése alá vonják a katonai kórházakat.

2016. augusztus 15. 19:22

A török kormány újabb elbocsátásokra készül a július 15-i katonai puccskísérletet követő tisztogatások keretében – jelentette be Numan Kurtulmus török miniszterelnök-helyettes hétfőn Ankarában, a Recep Tayyip Erdoğan török államfő elnöki palotájában tartott minisztertanács ülését követő sajtótájékoztatón.

A politikus jelezte: a menesztésekre elsősorban a bel- és a külügyminisztériumnál, illetve a parti őrségnél, a rendőrségnél és a haderőnél kell számítani. Kurtulmus ugyanakkor nem tért ki az elbocsátások mértékére. Elmondta azt is: a katonai kórházakat az egészségügyi minisztérium ellenőrzése alá vonják.

Az erőszakos hatalomátvételi kísérlet óta eltelt egy hónapban a közszféra több mint 76 ezer dolgozóját függesztették fel vagy rúgták ki. A puccskísérlettel összefüggésben eddig 35 ezer személyt vettek őrizetbe. Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török hitszónokot és az általa kiépített "párhuzamos államot" kiáltotta ki a puccskísérlet fő felelősének.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. augusztus 15. 21:26
Nyilván nem huszonhárom ember csinál puccsot egy olyan országban, amelynek légibázisán atomtöltetek vannak.
mokány
2016. augusztus 15. 20:36
Ali'bá, (most lenne 84), két fröccs között megmondaná a tutit.
Akitlosz
2016. augusztus 15. 19:30
Lehet, hogy csak eleve azért történt az (ál?)puccskísérlet, hogy minderre legyen ürügye a törökországi hatalomnak. Teljesen kizárt, hogy ez 111 ezer mind tudott volna a puccsról. Ha így lett volna, akkor már sokkal a puccs előtt tudott volna róla a török titkosszolgálat, rendőrség, mert amit ennyi ember tud, azt nem lehet titokban tartani, az nem titok.
Laibach
2016. augusztus 15. 19:25
Építik a török ellenzéket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!