Lázár: 120 ezer migráns jöhetne az országba a kvóta miatt

2016. szeptember 10. 09:35

„Mostanában 100-120 ezer emberről beszélnek Brüsszelben a hazánkra érvényes kötelező betelepítési kvóta kapcsán” – nyilatkozta Lázár János. Ez szerinte néhány éven belül, a családegyesítés és a gyermekvállalás miatt egy 500-600 ezres folyamatosan gyarapodó afrikai és közel-keleti közösséget jelentene hazánkban.

2016. szeptember 10. 09:35

A népszavazás lehetőség arra, hogy az emberek közvetlenül döntsenek saját jövőjükről és befolyásolják az ország sorsát – nyilatkozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a makohirado.hu portálnak.

A szombaton megjelent interjúban a Makó és térségének országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, október 2-án a választópolgárok a következő évtized talán legfontosabb kérdésében mondhatnak véleményt, alakíthatják saját és gyermekeik jövőjét, közvetlenül befolyásolhatják az ország sorsát. Ezért a miniszter mindenkit arra buzdított, hogy menjen el szavazni.

Inkább a határon túliakkal akarjuk megoldani a munkaerő-problémát

Vannak országok Európában – például Németország vagy Franciaország –, amelyek versenyelőnyt várnak a minél több bevándorló érkezésétől. „A magyar kormány álláspontja az, hogy a keresztény Magyarország homogenitásának megtartása a feltétele annak, hogy sikeresek legyünk. Amennyiben munkaerőre van szükségünk, akkor azt a magyar családok támogatásán keresztül szeretnénk megoldani vagy a határon túli magyarsághoz fordulunk” - mondta Lázár János.

A politikus kifejtette, „mostanában 100-120 ezer emberről beszélnek Brüsszelben a hazánkra érvényes kötelező betelepítési kvóta kapcsán”. Ez a családegyesítést, valamint a gyermekvállalást figyelembe véve néhány éven belül már egy 500-600 ezres, folyamatosan gyarapodó közösséget is jelenthet. A miniszter szerint kérdéses, hogyan lennénk képesek a teljesen eltérő kulturális és társadalmi hátterű, Európában gyökér nélküli, Afrikából vagy a Közel-Keletről származó és saját vallási és kulturális identitásához erősen ragaszkodó közösség integrációjára.

Demokratikus kötelességünk szavazni

A referendum bojkottjára biztatókról Lázár János kijelentette, „egy demokratikus politikai párt nem mondhatja azt, hogy az emberek maradjanak távol a népszavazástól, mondjanak le a választójogukról. A demokrácia alapértékeit támadja az, aki a népszavazáson való részvétel ellen kampányol” – tette hozzá.

A miniszter rámutatott, soha nem volt kérdés a kormány számára, hogy a politikai menekülteknek védelmet biztosít. Különbséget kell tenni azonban a háború, a vallási, etnikai üldöztetés elől menekülők és a hazájukból a jobb élet, a magasabb bér, vagy a szociális támogatás reményében útnak indulok között. A magyar határt átlépők csupán 10 százaléka vallja magát politikai menekültnek. „Készek vagyunk az ország teherbíró képességéhez mérten támogatást adni azoknak, akik nálunk nehezebb körülmények között élnek, de ezt a segítséget ott kell nyújtanunk, ahol születtek, ahol élnek és ahol a baj kialakult” – fűzte hozzá.

Lázár: Németország kiválogatná az integrálható menekülteket

„A menekülteket be kell fogadnunk, de meg kell védenünk Európa határait a bevándorlástól, és létre kell hoznunk olyan pontokat, ahol jelentkezni tudnak azok, akik be szeretnének lépni. Az nem működik, hogy beözönlenek az emberek, majd Németország kiválogatja azokat, akikre szüksége van, és akiket integrálni tud, majd a többieket széttelepíti Európában” –mondta a politikus.

Lázár János kitért arra is, a kormány szeretné elkerülni, hogy Magyarország és Románia között kerítés épüljön, ezért fokozott együttműködésre törekszik a szomszédos ország vezetésével és hatóságaival. Meggyőződése szerint azonban Magyarország előbb-utóbb itt is rákényszerül a határzár építésére, ezért felkészültek arra, hogy amennyiben szükséges, itt is meg tudják védeni az országot.

 

(MTI)

Összesen 266 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 09. 13:29
Mert kevés olyan hülye van - hála Istennek - mint maguk így szar formájában csak magukat lapátolják el Fidesz szavazók. (Ez is piszkos, büdös, undorító munka, de meg kell csinálni!)
konzekvensen
2016. szeptember 25. 12:46
Az átélt Kádár korszak miatt orrom van arra, hogy mikor kérdeznek meg komolyan, és mikor látszólagos a véleménykérés és hülyének néznek. A Kádár korszakban levő egyjelöltes MSZMP szavazásokra hasonlít nekem az október 2. i szavazás, ahol mindegy hogy a jónép mit szavaz, a kormány úgyis azt teszi amit akar. Nem hiszem, hogy a szavazásnak az a tétje amit a kormány állít. Ez a kormány szocialistább mint az MSZP, államositásaival, központosításaival, teljesen az MSZMP-t juttatja eszembe, és még a propagandájának a nyelvezete is az egykori MSZMP-re hajaz. A migránsok erőszakos elosztásának veszélyét egyszerűen nem hiszem el, ez nekem ugyanaz a nyelv, mikor az MSZMP az imperializmus veszélyével riogatott. Ez a kormány már vastagon szembement az EU menekültpolitikájával a kerítésépítésétől kezdve, - sok mindent jól is tett - és mégsem lett semmilyen kényszerintézkedés az EU részéről. Az EU működését ismerve, nem is lesz, elképzelhetetlen, hogy a határon áthurcolnak embereket, hogy nesztek, ha a magyar kormány azt nem akarja. Ezt állítani a kormány részéről ugyanolyan a népbutitás, amit a Kádár kormány is folytatott a hatalom érdekében. Ha annyira fontos a véleményem, miért nem kérdeztetek meg a vasárnapi zárvatartással kapcsolatban? Az állami földek kiárusításával kapcsolatban? A közpénzek csókosoknak osztogatásával kapcsolatban? Hasonlóan manipulatívok vagytok, mint az MSZMP volt, tanultatok is tőlük, minden lépésetekben tapasztalom! Haragom jeléül 2x a szavazáskor!!! A menekültproblémát tudom, enélkül is meg tudjátok oldani, nem dőlök be nektek!
konzekvensen
2016. szeptember 25. 12:45
Én úgy tudom, nem a nyers részvételi adat ami számít, hanem az érvényes szavazatok száma akár igen akár nem! Az érvénytelen szavazatot kiszórják, mint ha ott sem lenne! Az érvénytelen szavazat viszont megakadályozza a helyettem ixelést, amire tudok történelmi példát. Lássuk a jogot http://www.kormany.hu/hu/mo/a-valasztasi-rendszer/nepszavazas-nepi-kezdemenyezes idézet: Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. idézet vége Kihangsúlyozom: Csak az érvényes szavazatok számítanak, tehát hibás az az elképzelés, hogy jobb el sem menni, mint érvénytelenül szavazni. Emellett az akaratom kifejezésére is jobb: Nem megyek el, azt is jelentheti, hogy nem érdekel. A 2x-szel szavazok pedig azt, hogy haragszom rátok, mert csak akkor kérdeztek meg, amikor ti akarjátok.
konzekvensen
2016. szeptember 25. 12:45
Értelek én Learten, csak szerintem azt nem látod, hogy Te és én nem vagyunk tényezők ebben a szavazásban. Ha a kormány úgy döntene, hogy behoz 50 millió indiait akkor van rá kompetenciája, megtehetné, más kérdés, hogy fizikailag megvalósíthatlan. Azzal, hogy a kormány úgy dönt, hogy nem engedi be a menekülteket, a probléma meg van oldva!! Ehhez Te, meg én mag a szavazásaink nem kellenek!!! Persze jóleső érzés úgy látni magunkat mintha fontosak lennénk de nem vagyunk azok! Ez a szavazás a "Kenyeret és cirkuszt" a népnek, cirkuszi része! Ismétlem: a probléma megoldásához nem kell népszavazás, elég határozott a mi kormányunk hogy ezt eldöntse, és minden lehetősége megvan, hogy ez megoldja.Ha a kormányunk nem akarja, hogy ide 50 millió vagy akárcsak 5 indiai ide jöjjön, akkor nem fog jönni. Illetve fog, de csak akkor, ha vesz kötvényt 100 millióért, szintén a kormány döntésének érdekében. A migránskérdés tehát hazánkban megoldott, határozott és jó helyzetfelismerő kormányunknak köszönhetően, és ennek következtében, kormányunk védelme alatt senkit semmilyen veszély nem fenyeget. Hogy egy kis öntömjénezős célú népszavazást akar a Fidesz, hát miért ne tenné, naná majd az MNB alapítványainak költéséről indít népszavazást, ha bolond lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!