Németország: hatalmas CDU- és SPD-kudarc Hessenben

2018. október 28. 18:43

Mindkét szövetségi kormánypárt hatalmas veszteségeket szenvedett el a Hessen tartományi választáson, míg a kisebb pártok előretörtek.

2018. október 28. 18:43

Tartományi parlamenti választást tartottak a németországi Hessenben. A középnémet, Frankfurtot is magába foglaló, Wiesbaden központú tartomány az egyik leggazdagabbnak számít Németországban. Hessent évtizedek óta a CDU irányítja, az utolsó ciklusban a zöldekkel koalícióban.

A vasárnapi választás utáni első ZDF-es adatok szerint a CDU közel 11 százalékot veszítve 27,4, a szocdemek szintén közel 11 százalékot veszítve 19,8 százalékon állnak.

Ezzel szemben a Zöldek 11,1-ről 19,7 százalékra növekedtek. Az AfD 4,1-ről 12,8 százalékra nőtt. A liberális FDP 5-ről 7,2-re, míg a szélsőbalos Linke 5,2-ről 6,6 százalékra nőtt a ZDF számlálása alapján.

A pontos választási adatok vasárnap este folyamán érkeznek majd be.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. október 29. 06:03
Német nép addig nem mozdul még a gazdaság körül veszi biztonságot ad ...Terror támadás a szegényebb réteget érint akik naponta kénytelen bevásárolni munkába menni ,gazdag réteghez nem ért még fel a terrorizmus veszélye mert kiszolgálják őket .. Merkel az országot addig tölti fel betolakodókkal még a gazdag réteget ki nem kezdik ,teljesen megsemmisíti az országot soros segédletével .Amerika érdeke Európa legerősebb országát padlóra vágni ,ezzel Amerika veszi át Európa piacát , piacszerzés harc megy ..... humánus Amerikának nem számít száz milliók kiirtása lényeg a területre betegye a lábát.
Negue
2018. október 29. 01:40
Na, alakul ez.
recipeferum
2018. október 29. 00:31
"Nem ismerem közelről a német zöldeket" Hát például ez a jóvágású jemeni úriember vezette sikerre Hessenben őket:https://en.wikipedia.org/wiki/Tarek_Al-Wazir
duhle78
2018. október 28. 22:39
Azért ebből elárulom, nem lesz földrengésszerű progresszív-bukás jövőre... Amikor a legnagyobb migráns imádó, gender-elmebeteg, femináci zöldek megduplázzák az eredményüket, az Afd meg éppen csak elkezd növekedni, az nagyon távol van a felébredéstől még. És félek, nem lesz annyi idejük a németeknek, ha ilyen ütemben ébredeznek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!