Iránt beválasztották a Nők Helyzetét Vizsgáló ENSZ bizottságba

2021. április 23. 10:59

A szóban forgó bizottság elvileg a nemek egyenlőségén és a nők felemelkedésén munkálkodik.

2021. április 23. 10:59
null

Beválasztották Iránt is a Nők Helyzetét Vizsgáló ENSZ bizottságba – írja a Neokohn az UN Watch-ra hivatkozva. Mint írják, a szavazás titkos volt, de négy nyugati demokrácia biztosan megszavazta az iszlám köztársaság bevételét. A szóban forgó bizottság a nemek egyenlőségének elősegítésén és a nők felemelkedésén dolgozik.  

Fekete nap a női jogok számára

Hiller Neuer, az UN Watch szervezet vezetője a következőt nyilatkozta az esettel kapcsolatban:

Hozzátette: „Ez egy fekete nap a női jogok, valamint minden emberi jog számára”.

Négy nyugati ország biztosan igennel szavazott

A csatlakozásról szóló szavazást a Gazdasági és Szociális Bizottságban tartották. Itt az 54 tagból 43-an szavaztak Irán csatlakozása mellett. A voksolás titkos volt ugyan, de annak sikerességéhez Iránnak 4 nyugati demokrácia igenlő szavazatára is szüksége volt. Ezzel kapcsolatban az UN Watch felszólította a bizottság 15 nyugati tagját: hozzák nyilvánosságra, hogy miként szavaztak.

„Az ENSZ azt üzente ma, hogy a nők jogai eladóak hátsó szobákban kötött politikai megegyezésekért cserébe, és cserben hagyta az iráni elnyomás több millió női áldozatát, akik a világszervezettől védelmet vártak” – hangsúlyozta Neuer.

Masih Alinejád iráni jogi aktivista is elítélte az ügyet. Mint írta: „Egy rezsim, ami másodrangú állampolgárként bánik a nőkkel, bebörtönözi őket, ha nem kendőzik el magukat, megtiltja nekik, hogy énekeljenek, nem engedi őket be a stadionokba, és nem engedi meg nekik, hogy a férjük engedélye nélkül utazzanak, nos ez a rezsim most be lett választva az ENSZ fő nőjogi szervezetébe”.

Címlapképen: Masoumeh Ataei, akit válása után volt apósa öntött szemen savval

Kép forrása: Morteza Nikoubazl / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2021. április 23. 15:59
Pápua Uj Guineát mikor választják be? Esetleg az iszlám államot? Jót nevettem.
Tiszafa
2021. április 23. 12:35
Hú wazze. Ez olyan, mint pedofilból óvónénit csinálni...
Falfirka
2021. április 23. 12:17
libsináci nők visítsatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
villogókékfog
2021. április 23. 12:16
Ez pontosan olyan, mint amikor a szovjetek rákenték a nácikra kenték a katyni mészárlást. Várjuk a Szaúdiak csatlakozását is. Felkészül Pakisztán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!