Moszkvában felszámoltak egy iszlamista terrorcsoportot

2021. október 04. 09:40

Az őrizetbe vett iszlamistáktól tiltott propagandaanyagokat foglaltak le.

2021. október 04. 09:40
null

A Hizb ut-Tahrír al-Iszlami nemzetközi terrorszervezet egy moszkvai sejtjének felszámolásáról számolt be hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). A tájékoztatás szerint a terrorszervezet nyolc tagját őrizetbe vették. Az FSZB közölte, hogy a gyanúsítottak az egész világra kiterjedő kalifátus létrehozását, a világi intézmények lerombolását és

Az FSZB nem közölte, hogy az elfogást mikor hajtotta végre. A magát erőszakmentesnek valló, az egykori Szovjetunió területén aktív, és a muszlim teokratikus állam megteremtésére törekvő Hizb ut-Tahrír al-Iszlamit (az Iszlám Felszabadítás Pártját) Oroszországban 2003 óta terrorszervezetként tartják számon és máshol is betiltották, de például Ukrajnában szabadon működhet.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. október 04. 10:32
A Krím egykor iszlám terület volt. Bejelentkeztek a trónkövetelők . Noésaztán. Hátaztán. Pakisztán. Merkelsztán.
namégmitnem
2021. október 04. 10:24
Oroszország számára súlyos fenyegetést jelent a Szovjetúnió volt közép-ázsiai tagköztársaságaiban, a Fekete-tenger mentén és a Kaukázus előterében újraéledt és egyre erősödő iszlám - de legalább reálisan méri fel a veszélyt és felveszi vele a harcot. Hajrá, oroszok! A Mohamed által letarolt Európa maradékainak szüksége lesz rátok.
Mirtilla
2021. október 04. 10:15
"...a hatalom erőszakos megdöntését célzó ideológiájuk alapján „alkotmányellenes tevékenységet” folytattak..." Tényleg ? A "béke vallásának igazhivei" ilyesmit terveznének ? Hallatlan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!