Antiszemita brit futballhuligánok garázdálkodtak egy repülőgépen

2021. november 10. 12:41

A West Ham az incidens miatt a két szurkolóját életük végéig kitiltotta a stadionjából – számolt be a Neokohn.

2021. november 10. 12:41
null

Két férfi sértő futballrigmusokat skandált egy ortodox zsidó utasnak egy múlt heti repülőjáraton, a brit rendőrség letartóztatta őket. Az incidenst a Ryanair november 4-én az Egyesült Királyságból Belgiumba tartó járatának fedélzetén filmezték le. Az utasok közül sokan a West Ham és a belga Genk csapatának focimeccsére tartottak — számolt be róla a Jewish Telegraphic Agency alapján a Neokohn.

Amikor az utas elsétált mellettük, több férfi Tottenham Hotspurs-elleni rigmusokat kezdett skandálni. A Tottenham egy rivális, szintén londoni futballcsapat, amelynek szurkolóit gyakran zsidóknak vagy zsidrákoknak nevezik szurkolói múltjuk miatt.

„Tottenhamben szaladgáltunk kilógó fütykössel, és énekeltük, hogy van fitymám, ugye?” – skandálták a férfiak, miközben az ortodox utas végigsétált a folyosón.

A West Ham csapata közleményben közölte, hogy „megdöbbentette” az eset, és a rendőrséggel együttműködve igyekeznek azonosítani a filmre vett szurkolókat. A West Ham az incidens miatt a két szurkolót életük végéig kitiltotta a stadionjából.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. november 11. 11:04
Na, menjenek a büdös francba WEST HUMISTÓL. Benyomott szurkolókkal már csak előfordul, hogy marháskodnak. Na és? Hogy egy klásszikust idézzek ... Vihar a biliben, a najkónnak ettől több esze szokott lenni.
hegyivadász
2021. november 10. 19:23
"Két férfi sértő futballrigmusokat skandált egy ortodox zsidó utasnak egy múlt heti repülőjáraton" Két férfi? A felvétel alapján a fél repülő.
Krupp Skya
2021. november 10. 18:48
Gyurcsány meg kilövette Anti szemit a gumilövedékkel
Gèbi
2021. november 10. 16:40
Vajon milyen jogszabály alapján akarnak eljárni ellenük? Persze, mivel zsidó az "áldozat", így nem biztos hogy szükség lesz bármiféle jogszabályra, elég lesz hozzá egy megfelelő bíró csicska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!