Iszlamista terrortámadásokat hiúsítottak meg belügyi erők Libanonban

2022. február 23. 13:09

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető hálózat három terrortámadását hiúsították meg a libanoni biztonsági erők – jelentette be szerdán az arab ország belügyminisztere.

2022. február 23. 13:09
null

Básszám Mavlavi újságíróknak elmondta, hogy a hálózat a merényleteket robbanóövekkel, fegyverekkel és páncéltörő gránátokkal akarta elkövetni Bejrút zömében síiták lakta külvárosában. A merényletekkel kapcsolatban eddig két embert tartóztattak le.   

A tárcavezető hozzátette, hogy az összehangolt támadásoknak sok áldozatuk lehetett volna.    

Az egykor Szíria és Irak jelentős részét ellenőrzése alatt tartó Iszlám Állam terrorszervezet 2015-ben hajtott végre Bejrút síiták lakta részén terrortámadást. Az öngyilkos merényletben több mint negyvenen haltak meg és legalább 180 ember megsebesült. Ez volt a legnagyobb terrortámadás Bejrútban a polgárháború lezárása óta. A libanoni főváros síiták lakta része az Irán által támogatott Hezbollah egyik fontos bázisa. A Hezbollah többször összecsapott az Iszlám Állam fegyvereseivel Szíriában.

(MTI)

Fotó: JALAA MAREY / AFP

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. február 23. 13:56
Siíta-vahabita vallásháború, ahol többnyire a vahabiták a támadók. Gratulálok a siítáknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!