Zeman a legmagasabb cseh érdemrendet adományozta Zelenszkijnek

2022. március 08. 07:18

A cseh államfő nagyra értékelte az ukrán elnök bátorságát.

2022. március 08. 07:18
null

Sort kerítettek a legmagasabb cseh állami kitüntetések ünnepélyes átadására Prágában, aminek alkalmából a szolidaritás jegyében ukrán zászlót vontak fel a Hradzsinban, a cseh köztársasági elnökök székhelyén, írja a 24.hu. Hozzátették: több magas rangú meghívott vendég már előre jelezte, hogy nem vesz részt az eseményen, aminek oka, hogy

Milos Zeman államfő egészen az ukrajnai orosz invázió kezdetéig nyilvánosan támogatta Oroszországot és Vlagyimir Putyint.

Azóta Zeman többször is elhatárolódott korábbi szövetségesétől, az orosz katonai akciót a béke elleni bűntettnek nevezte, és határozottan kiállt Ukrajna mellett, írják.

Hangsúlyozták: az MTI szerint Zeman canossájának következő állomása éppen a hétfő esti ünnepség alkalmával jött el, amikor kitüntette az ukrán államfőt, Volodomir Zelenszkijt: egy meg nem nevezett parlamenti képviselő javaslatára a legmagasabb cseh érdemrendet, Fehér Oroszlán érdemrendet adományozott ukrán kollégájának. Zeman a beszédében nagyra értékelte Zelenszkij bátorságát és elszántságát Ukrajna katonai védelmének irányításában.

Kép forrása: MTI

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cirbi
2022. március 08. 10:34
Lesz Ő még háborús bűnös is! Attól függ, melyik történelemkönyvet vesszük elő...
..--..
2022. március 08. 09:17
-zsoltkom- "Zeman a legmagasabb cseh érdemrendet adományozta Zelenszkijnek" Úgy tűnik vastagon szarik már Orbánra. A földig hajoló Orbán https://bit.ly/3CpKZj1 , mit szól ehhez az elismeréshez? A V1 Orbán és a Fegyvereket-Nem-Küldünk-Putyinhátsó Smúzoló, ahogy fokról-fokra elveszti kisfiú second hand termékkategóriás becsülete alapjait. Még a végén megérjük, hogy Orbán is kitünteti-megdicséri Zelenszkijt... háborúba sodorva Mo-ot. :)) A Terézanyu Anikójának, most már tripla nagy El Camino utat kell Kárpátok szerte meakulpázni Orbán miatt. Annyira kampány-kompenzálnia kell az utakon, hogy lassan egy gulág-fogolynak nézik Anikót... elfogy rövid úton Orbán mellett. A Felház fő istenközvetítője vajon mit csinál? Lehet, hogy önkéntes Zelenszkijt csapatában?
-Zsolt-
2022. március 08. 08:42
Áder/Novák is ad majd, mikor rájönnek, hogy P. eljátszotta magát, és nincs már miért többé a valagát fényezni.
Neutron
2022. március 08. 08:35
Sokra megy vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!