Humanitárius katasztrófa küszöbén áll Mariupol

2022. március 28. 13:13

Erről a város polgármestere adott tájékoztatást.

2022. március 28. 13:13
null

Vadim Bojcsenko, a dél-ukrajnai város polgármestere arról is beszámolt, hogy körülbelül 160 ezer civil rekedt a városban áram nélkül – közölte a Reuters.

Bojcsenko arról is beszélt, hogy „az oroszok játszadoznak velük”, és hiába várakozott 26 autóbusz a civilek evakuálása miatt, a fegyveres erők nem járultak hozzá a biztonságos áthaladáshoz.

Nyitóképünkön csecsemők a mariupoli 3. számú kórházban Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. március 28. 22:21
Borzalmas. És nem, Zselinszkij nem áll le. Nem teszi le a fegyvert, nem mond le, nem ajánl fel azonnali tűzszünetet a saját részükről az emberek, gyermekek megmentéséért. Nem hát, nem teheti, mert eleve azért támogatják a tartói, amit most csinál.
kiss.istvan770
2022. március 28. 21:21
"Bojcsenko arról is beszélt, hogy „az oroszok játszadoznak velük”, és hiába várakozott 26 autóbusz a civilek evakuálása miatt, a fegyveres erők nem járultak hozzá a biztonságos áthaladáshoz." Szemérmetlenül hazudik! Mariupol lakosságának többsége orosz és Donbasz felé szeretne menekülni, ebben a várost "védő" neonáci AZOV akadályozza őket. Az AZOV nyugatra "engedné" a lakosságot, ők meg keletre szeretnének menni, ettől van patthelyzet. Az AZOV már nőket és gyerekeket is lemészárolt a városon belül, persze hogy félnek egy az általuk "védett" útvonalon elindulni.
Csigorin
2022. március 28. 15:53
adjatok mar fel a varost rohadekok, nektek semmi se draga?
Leó testvér
2022. március 28. 15:37
Ilyenkor egy felelős vezető a polgárok megmentése érdekében fegyverletételre szólítja fel az övéit és megadja magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!