Cseh lap: Orbán Viktor sokkal közelebb áll az „orosz agresszorhoz”, mint az EU többi vezetője

2022. március 30. 08:18

A Lidové noviny szerint a többi visegrádi országnak nem tetszik a magyar kormány háborúhoz való hozzáállása.

2022. március 30. 08:18
null

A Lidové noviny online kiadásában megjelent cikk beszámolt arról, hogy Magyarország lemondta a visegrádi négyek védelmi minisztereinek tervezett találkozóját, a lengyel és a cseh fél ugyanis bejelentették, hogy nem utaznak Budapestre. A lap szerint nem tetszik nekik ugyanis a magyarok ukrajnai háborúhoz való hozzáállása, azt írják: 

A cikk felidézi: a magyar kormányfő megtiltotta fegyverek Ukrajnába való szállítását Magyarország területén. „Ki kell maradnunk ebből a háborúból, ezért nem küldünk a harctérre sem katonákat, sem fegyvereket. A saját érdekeinket kell védelmeznünk” – mondta két héttel ezelőtt Orbán Viktor. A hozzáállásáért az uniós csúcstalálkozón nyíltan kritizálta őt Volodimir Zelenszkij is, aki emlékeztette őt arra, hogy Mariupolban humanitárius válság zajlik. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubaka
2022. március 30. 22:31
+---az uniós csúcstalálkozón nyíltan kritizálta őt Volodimir Zelenszkij is, aki emlékeztette őt arra, hogy Mariupolban humanitárius válság zajlik." És a mariupoli humanitárius válságot a Magyarországon átengedett fegyverekkel lehet megoldani? Persze... ki fizeti a cehheket? A fegyveripar a kedvezményezettje az EU önzetlen segítségének!!!
Dezsőke
2022. március 30. 19:03
Orbán velünk van
Drbobee
2022. március 30. 16:09
Azért a csehek sem sokat változtak Trianon óta. Mindig kimutatják a foga fehérjéjüket. Az Üvegtigris film szállóigéje jut eszembe. "Itt mindenki hülye?..."
KBA98
2022. március 30. 13:08
csak melegedjenek a gyertyák fényénél és gondolkozzanak el, ha nagyon fáznak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!