Törökország támadást indított az iraki kurdok ellen

2022. április 18. 13:43

Az offenzíva részét képezi Törökország iraki és szíriai hadjáratának, a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) és a szíriai kurd YPG milícia ellen.

2022. április 18. 13:43
null

A dw.com portál tájékoztatása szerint Hulusi Akar török ​​védelmi miniszter a támadással kapcsolatban úgy nyilatkozott: „Eltökélt szándékunk, hogy megmentsük nemzetünket attól a terrorszerencsétlenségtől, amely 40 éve sújtja hazánkat”.

Törökország hétfő hajnalban indította az offenzívát a kurd fegyveresek ellen Irak északi részén.

„Török harci repülőgépek, helikopterek és drónok kurd fegyveres célpontokat, táborokat, alagutakat, óvóhelyeket és lőszertároló területeket támadtak Irak északi részén” – idézte Hulusi Akar védelmi minisztert az Anadolu állami hírügynökség.

„Eddig a terveknek megfelelően, sikeresen halad a műveletünk” – mondta, de a hadművelet áldozatairól nem adott tájékoztatást. A török ​​repülőgépek és tüzérség a Kurdisztáni Munkáspárthoz vagy a PKK-hoz tartozó célpontokra csapott le. A csoport támaszpontokat tart fenn Irak északi részén, és a területet Törökország elleni támadásokra használta. 

Fotó: Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. április 18. 18:28
Nyugat tokeletes csendben fog aszisztalni a kurdok kiirtasahoz !
zuriktodor
2022. április 18. 17:06
A törököket régóta izgatja ez a térség. Amikor tárgyalóasztalhoz ültették a szlávokat, lehetett tudni, hogy készülnek valamire. Talán azzal "fizettek", hogy most lezárják a Boszporuszt. Akkor viszont az orosz tengerészet nem tudja pótolni a Moszkvát, ami az egész fekete-tengeri orosz kötelék légvédelméért felelt és akkor az oroszok nem tudják könnyen fenntartani a fekete-tengeri blokádot, amivel az ukránok tengeri támogatását eddig sikeresen lefogták. Ennek azért ellentmond az ukrán szállító repülő kilövése, amiről az elmúlt napokban olvasni lehetett.
Sany Xepi
2022. április 18. 15:21
Most erre Amerika nem figyel.....
Rókatündér
2022. április 18. 15:15
Ha nekünk is lesz 1 milliós jól felszerelt hadseregünk, akkor mi is azt csinálunk amit akarunk. Elvihetjük a demokráciát bárhová.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!