Ukrajna szerint szándékosan blokkolja páncélosok szállítását a Bundestag

2022. május 23. 19:11

A Marder páncélosokat, valamint a Leopard 1-es harckocsikat is a Rheinmetall védelmi ipari vállalat ajánlotta fel Ukrajna számára.

2022. május 23. 19:11
null

Az Ukrainszkaja Pravda ukrán magazin állítja, hogy több mint egy hónapja blokkolja a Németország Szövetségi Biztonsági Tanács 100 darab Marder gyalogsági harcjármű leszállítását Ukrajna részére.

Az említett páncélosokat, valamint a Leopard 1-es harckocsikat is a Rheinmetall védelmi ipari vállalat ajánlotta fel Ukrajna számára – számolt be a Portfolio.

A tervek szerint a járműveket több szakaszban szállították volna Ukrajnába, első körben hat hetet kért a Rheinmetall az előkészületekre.

Az ukrán lap azonban azt írja, hogy hivatalosan csak április 22-én került a Rheinmetall exportkérelme a német Szövetségi Biztonsági Tanács elé, ahol még mindig nem hagyták jóvá azt.

Német válasz

Christiana Hoffmann kormányszóvivő hétfőn közölte, hogy

Kiemelte, hogy „rengeteg fegyvert küld Németország Ukrajnának”, de sem a Marderekről, sem a Leopard tankokról nem beszélt.

Az ukránok a háború kezdete óta erősen támadják a németeket, mert szerintük nem nyújtanak elegendő segítséget nekik hadianyag tekintetében. A két ország közötti feszültséget jelzi, hogy

Nyitókép: BERND WUSTNECK / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. május 24. 15:00
Egyébiránt az Ukrán hírek szerint folyamatosan jelentős csapásokat mérnek az oroszokra,nagyon sor várost már visszafoglaltak. Ezek szerint győzelemre állnak. Már feltételeket is szabtak Oroszországnak. Akkor minek a fegyver, már csak tárgyalni kell.
Nagyhuba1
2022. május 24. 14:20
ÖKO tankot küldenek a németek,ahhoz nem kell benzin,se gázolaj,viszont nem működik.
Ólat a trolloknak
2022. május 24. 09:16
És ki a lófasz fogja azokat vezetni, lőni vele?
Dezsőke
2022. május 24. 08:31
ja, nem nyomja rendesen, időben a fegyvereket a "sértődött májashurka"? ha lenne elég bátorsága nem tolná a seggetek alá a tankokat, de mivel mndenki tudja, hogy bármennyi fegyveretek is van, semmire nem mentek vele,- az oroszok ugyis lecsapnak a szállítmányokra. az amcsiknak meg uniónak meg kell felelniük, hiába ismerik az igazságot,- megpróbálnak megfelelni, amíg megy. ki tudja meddig, lassan kiismerik a németeks is valódi a ukrán és amcsi szándékokat, terveket. és szégyelje magát Z! nagyon "sértődött májashurka"- hogy merészel ez a kissenki ilyeneket mondani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!