Gerhard Schröder volt kancellár beperli a Bundestagot

2022. augusztus 12. 12:23

Schröder azt szeretné, ha visszaállítanák volt kancellári kiváltságait.

2022. augusztus 12. 12:23
null

A 78 éves Schrödert májusban fosztották meg közpénzből finanszírozott tisztségének betöltéséhez való jogától. A volt német kancellár viselkedése egyre nagyobb megdöbbenést váltott ki a német politikusok körében, ugyanis a háború kirobbanását követően nem volt hajlandó elhatárolódni Vlagyimir Putyintól, sőt, augusztus elején az orosz elnökkel tárgyalt.

A találkozót Volodimir Zelenszkij sem hagyta szó nélkül, úgy fogalmazott, „egyszerűen undorító, amikor az európai értékekkel rendelkező nagy államok egykori vezetői Oroszországnak dolgoznak, ami háborúban áll ezekkel az értékekkel”.

Schröder ügyvédje, Michael Nagel pénteken a DPA német hírügynökségnek elmondta, hogy pert indított a berlini közigazgatási bíróságon. A DPA által látott bírósági beadványban az áll, hogy a Schröder irodájának bezárásáról és a megmaradt személyzet átcsoportosításáról szóló döntés egy demokratikus jogállamban nem lehetséges.

Inkább egy abszolutista államra emlékeztet a döntéshozatal módját tekintve

idézi az ügyvédet a Portfolio. 

A portál hozzáteszi: az őt ért bírálatok miatt Schröder májusban lemondott az orosz állami olajvállalat, a Rosznyeft igazgatótanácsának tagságáról, és visszautasította a Gazprom igazgatótanácsi posztjára való jelölést is. Egy pozíciót azonban megtarthatott: Az orosz gázt a Balti-tenger alatt Németországba szállító északi áramlatot üzemeltető Nord Stream AG részvényesi bizottságnak elnöke.

Nyitóképen: Gerhard Schröder. Fotó: Kay Nietfeld / DPA / AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jolo55
2022. augusztus 12. 19:22
Az az igazság, hogy ezek németek nem normálisak. Azt hiszem, hogy még egy ilyen hülye nemzet nincsen europában!
Szerintem
2022. augusztus 12. 18:03
Mit szólna hozzá Németország és pláne az EU, ha ennek mintájára nálunk a fideszes parlamenti többség megfosztaná Gyurcsányt a juttatásaitól, mert nem a kormány politikai nézetei szerint viselkedik?
Misi500
2022. augusztus 12. 15:53
Egészen biztos, hogy az az ügyvédi iroda jogszerűen működik? Szerintem ki kellene már oda küldeni az adóhivatalt, meg a gestápót, mint Trumphoz, hogy megnézzék a demokráciát, vagy legalábbis a klímaneutralitást. Akár politikai nevelőtáborba is lehetne küldeni őket. A "Tolerancia szabaddá tesz" elnevezésű táborba.
europész
2022. augusztus 12. 15:07
Van eselye a nyeresre.Ha meg sem nyeri meg a pert akkor az bizonyitek arra,hogy Nemetorszag nem jogallam.Es arra is bizonyitek,hogy az Unio jogallam ellenes mivel a nemet elit iranyitja azt es az USA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!