Robbanás történt egy kabuli mecsetben, legkevesebb húszan meghaltak

2022. augusztus 17. 20:01

A sérültek száma szintén jelentős. Helyszíni beszámolók szerint a halottak között van a mecset imámja is.

2022. augusztus 17. 20:01
null

Korábban a ToloNews afgán hírtelevízió és az Aamadzs News hírügynökség jelentett helyi lakosok beszámolói alapján arról, hogy az afgán főváros északkeleti felében található Hair Hana kerület Szadikíja nevű mecsetjében történt robbantás, és lövések is eldördültek.   

A Reuters hírügynökség szerint a rendőrség még nem közölt hivatalos számot az áldozatokról. Egy helyi tisztségviselő szerint a mecset imámja is a halottak között van. Az Afganisztánban hatalomra került radikális iszlamista tálibok egyelőre hivatalosan nem reagáltak az ügyben.    

Az utóbbi hónapokban Afganisztán több tartományát, ideértve a fővárosi régiót is halálos áldozatokkal járó terrortámadások érték. Elkövetőként számos esetben a tálibokkal rivalizáló Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett.

(MTI)

Nyitókép: Najiba NOORI / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2022. augusztus 18. 15:00
egymást (is) nyírják a pakik...
Ólat a trolloknak
2022. augusztus 17. 22:03
Ahogy szaporodnak ezek a már unalomig ismert jelek, ISIS, Talibán, Gáza, Libanon, ésatöbbisztán, úgy kezdik elengedni az amik Ukrajnát.
OneiroNauta
2022. augusztus 17. 21:03
"Elkövetőként számos esetben a tálibokkal rivalizáló Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett." Szuper. Ez egy win-win szcenárió a normális embereknek... Mind a tálib, mind az ISIS pusztulhat az utolsó emberig.
nuknuk
2022. augusztus 17. 21:03
Zselé magára vállalta már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!