Cseh elnök: Katonai választ kellene adni, ha Oroszország atomfegyvereket vetne be Ukrajnában

2022. október 05. 15:12

Milos Zeman szerint még a válasz előtt teljesen világos figyelmeztetést kellene küldeni Putyinnak.

2022. október 05. 15:12
null

Atomfegyverek ukrajnai bevetését érintő orosz fenyegetések következtében nem zárható ki egy nukleáris konfliktus kirobbanása sem – vélekedett Milos Zeman cseh államfő szerdán Prágában.

Milos Zeman, miután fogadta Tamím bin Hamad ász-Száni sejket, katari emírt, újságírók előtt kijelentette: egy ilyen esetben a diplomáciai válasz mellett katonai választ is kellene adni Oroszországnak, nem csak az európai államok részéről.      

„Még a válasz előtt teljesen világos figyelmeztetést kellene küldeni, hogy amennyiben az Oroszországi Föderáció atomfegyvereket fog használni Ukrajna területén, a válasz nemcsak diplomáciai, hanem katonai is lesz, annak minden következményével” – mondta Zeman a sajtótájékoztatón.    

Vlagyimir Putyin orosz államfő szeptember végén a részleges mozgósítás bejelentésekor beszélt atomfegyverek esetleges bevetéséről Ukrajnában. Putyin „nukleáris zsarolással” vádolta a Nyugatot, és kijelentette, hogy Moszkva erre határozott válasz adna.    

(MTI)

Nyitóképen: Milos Zeman, Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. október 05. 17:42
Akkor már b..hatjátok.
yanoo
2022. október 05. 17:22
Támogatom, hogy a csehek beszálljanak a háborúba. Az összes szláv nyírja egymást. Ez minden magyar álma.
Bolognese
2022. október 05. 16:57
Milyen katonai válasz volt amikor Usrael atombombát dobott Hirosimára és Nagaszakira ???
stug
2022. október 05. 16:45
"Putyin „nukleáris zsarolással” vádolta a Nyugatot" - a bagoly vádolta a verebeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!