A német parlament megvonná az uniós pénzeket Magyarországtól

2022. november 11. 11:42

Az erre vonatkozó határozatot a Bundestag csütörtök éjjel fogadta el.

2022. november 11. 11:42
null

Támogatja a német szövetségi parlament, hogy az Európai Unió 7,5 milliárd euróval kevesebb uniós pénzt folyósítson Magyarországnak korrupciós és jogállamisági problémák miatt, az erre vonatkozó határozatot a Bundestag csütörtök éjjel fogadta el.

A határozatban a német törvényhozás arra szólította fel a szövetségi kormányt, hogy az Európai Tanácsban szavazza meg a Magyarországnak juttatandó támogatások csökkentését abban az esetben, ha nem ítélik elégségesnek a budapesti kormány által vállalt reformokat.

 

A Szabad Európa úgy tudja, szabad az út az uniós forrásokhoz

A magyar kormány által korábban említett 2028 helyett már 2026-ban elérhetik a magyar pedagógusbérek a hazai diplomásátlagbér nyolcvan százalékát - értesült több, egymástól független forrásból a Szabad Európa.

 

(MTI)

Nyitókép: Monika Skolimowska / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 285 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. november 11. 20:18
Talán valami jogalap nem ártana. Ha a németeknek nem tetszik az EU érvényes jogi feltételrendszere, akkor lépjen ki, de ez az EU most a Lisszaboni Szerződés alapján kell, működjön. Akinek nem tetszik, hogy van vétó, az alakítson egy másik szervezetet.
hátakkor
2022. november 11. 18:41
A Bundestag a birodalmi szövetségi költségvetés ügyében illetékes.
hegel
2022. november 11. 16:24
Kikelllépni a pitsába...kell nekik a lé ukrajnához... Remélem nem velünk fizettetik meg a cirkuszukat!
Ödenburger
2022. november 11. 16:04
Ezek annyira hülyék. Oettinger (akkor EU biztos, korábban német gazdasági miniszter) is megmondta (ld. a híres Handelsblatt interjú), hogy minden 1 EUR támogatásból 90-95 cent visszacsorog Németországba. Ha nem adnak, saját magukat is (megint) lábon lövik. Csak egy példa: a Knorr-Bremse soroksári gyárának modernizálását EU forrásokból is fedezték. Tehát az EU támogatások a Magyar Állam közvetítésével végső soron egy német magáncéghez kerültek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!