Ukrajna további segítését sürgeti a cseh elnök

2022. december 11. 22:00

Milos Zeman úgy vélte: vannak helyzetek, amikor a gazdasági érdekeknek a biztonsági érdekek mögé kell szorulniuk.

2022. december 11. 22:00
null

Milos Zeman azt szeretné, ha Csehország továbbra is folytatná a segítségnyújtást az orosz agresszió sújtotta Ukrajnának. A Radiozurnál közszolgálati hírrádióban vasárnap este közvetített interjúban a cseh államfő úgy vélte: a biztonsági érdekeket ebben az esetben a gazdasági érdekek elé kell helyezni.

A cseh államfő úgy vélte: vannak helyzetek, amikor a gazdasági érdekeknek a biztonsági érdekek mögé kell szorulniuk. „Pontosan ilyen az ukrajnai helyzet. Nemcsak Ukrajna van veszélyben, hanem a Cseh Köztársaság biztonsága is veszélyben van. Éppen ilyen megfontolásból az első pillanattól kezdve támogatom a segítségnyújtást Ukrajnának” – jelentette ki Milos Zeman.

„Ezt nem lenne szabad korlátozni, ezt folytatni kell” – szögezte le. Vlagyimir Putyin orosz elnökről, akivel korábban személyesen is nagyon jó viszonyt ápolt, Zeman azt mondta: olyan politikusnak gondolta, aki Oroszország érdekében cselekszik. „Az Ukrajna elleni agresszió ellentétes az Orosz Föderáció érdekeivel. Ha ezt Vlagyimir Putyin nem tudatosítaná, annál rosszabb számára” – fejtette ki a cseh köztársasági elnök a rádióinterjúban.

(MTI)

Nyitóképen: Milos Zeman, Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göby
2022. december 12. 13:00
Ez pofára tiszta Soros ... A cikk szerint meg agyilag is ...
Pathfinder76
2022. december 12. 06:23
Csehország milyen konkrét biztonsági kockázatot látott az oroszokban tavaly február előtt?
Namond
2022. december 12. 06:23
Helyes, A csehek vonuljanak be Sziléziába területvédelmi egységekkel, hogy Holodomorszkíj onnan is vihessen ukrán csapatokat a frontra.
amca
2022. december 12. 04:52
Látom See Man , te is beálltál a poleznij idióták korúsába. Küld át a fizetésed,segíts lebontani U Krajnát. Van még hely,épület,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!