Forr a helyzet a Balkánon: a Krím megszállásához hasonló akciót készíthet elő a Wagner csoport

2023. február 12. 07:11

„Szerbia anélkül akarja elérni céljait, hogy ezt katonai műveletnek nevezné” – mondta a koszovói államfő.

2023. február 12. 07:11
null

Vjosa Osmani, Koszovó elnöke a The Telegraph című brit lapnak azt nyilatkozta, hogy az orosz Wagner zsoldoscsoport katonái szerb paramilitáris alakulatokkal együtt fegyvereket és felségjelzés nélküli egyenruhákat csempésznek Koszovóba, hogy hibrid támadást indítsanak az ország egy részének megszerzéséért.

A titkos akció Osmani szerint a Krím 2014-es megszálláshoz hasonló katonai művelet előkészítése lehet. Akkor orosz katonák – „kis zöld emberkék”

felségjelzés nélküli egyenruhában vették át az irányítást az Ukrajnához tartozó félsziget fölött.

„Fegyvereket és egyenruhákat hoznak be, de formálisan nem tagjai a szerb hadseregnek. Szerbia anélkül akarja elérni céljait, hogy ezt katonai műveletnek nevezné” – mondta a koszovói államfő.

 

***

Nyitókép: Wkipédia/ Illusztráció

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2023. február 12. 17:33
Nem hiányzik még egy háború. Ha mégis lesz, reméljük, a vajdasági magyarokat nem golyófogónak használják majd, mint Milosevics idejében.
II.baljoska61
2023. február 12. 17:25
A NATO közbelép, úgyhogy kár erőlködniük. Amikor legutoljára a Wagner belekötött az amcsikba Szíriában, akkor több mint 80-an hagyták ott a fogukat. Egyetlen légicsapásban..
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. február 12. 12:18
Jó, csinálják. Ha a szerbek nyernek, lesz egy szövetségesünk. ha a szerbek vesztenek, most már nem hagyjuk náluk a vajdaságot.
kikicsoda
2023. február 12. 12:00
. . . hogy hibrid támadást indítsanak az ország egy részének megszerzéséért . . . Koszovó, ország? Na nehogy már . . .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!