Orbán Viktor: A világ többsége békét akar! (VIDEÓ)

2023. március 16. 18:56

A magyar kormányfő szerint a türk államok a „béke hangját erősítik”.

2023. március 16. 18:56
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt korábban, Orbán Viktor miniszterelnök Ankarába utazott, hogy részt vegyen a Türk Tanács ülésén. 

Erről egy videót is megosztott közösségi oldalán, amelyben kifejtette, hogy „Európa fő kérdése ma a háború, és ez nehéz helyzet elé állítja az én hazámat”.

A miniszterelnök hangsúlyozta,

és emberéleteket csak békével lehet menteni. Ezért Magyarország azt képviseli, hogy legyen minél hamarabb tűzszünet, és legyenek béketárgyalások.

Erdogan sikeresen tudott közvetíteni

A kormányfő megjegyeze, hogy „hálásak vagyunk Erdogan elnök úrnak, hogy ő az egyetlen, aki eddig sikeresen tudott közvetíteni a harcoló felek között”.

Orbán köszönetet mondott a türk államok vezetőinek is felszólalásában. Mint fogalmazott, „a béke hangját erősítik”. Ezután hozzátette, hogy 

A globális többség békét akar

„Fontos, hogy a béke hangja felvegye a versenyt a háború hangjának erejével és fontos, hogy világossá tegyük, hogy a globális többség békét akar” – húzta alá Orbán Viktor a tanácskozáson. 

A Türk Tanács üléséről készült videós összeállítást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

***

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
seneca6
2023. június 19. 01:28
..
Johann Reichert
2023. március 17. 09:18
Orbántól megint megtudhattuk, hogy 1. a háborúért csak az oroszok meg Putyin nem felelősek; 2. a békéhez Puytinék nem kellenek, az Brüsszelen meg az amerikaiakon (NATO-n) múlik. Ez magyarul azt jelenti, hogy ha Ukrajna és a Nyugat elfogadja Putyin feltételeit, azonnal béke lesz. És ezek "keresztények". Csupán a miheztartás végett most röviden: Opus iustitiae pax (XII. Piusz jelmondata). Igen, Orbán Putyin küldötte, szószólója, ügynöke - tessék választani.
cinkegolyó
2023. március 17. 09:12
Bárcsak többen gondolnák így, de sajnos ezzel a cikkel egy időben egy időben megjelent egy hír: Izrael mégis szállít légvédelmi fegyverrendszereket Ukrajnának. Volodimir Zelenszkij ukrajnai elnök, már többször követelte Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnöktől, hogy a zsidó állam szállítson Kijevnek modern légvédelmi fegyverzetet, hangsúlyozván: miután Teherán harci drónokat szállít Moszkvának, Izrael és Ukrajna közös ellensége Irán, ezért a zsidó államnak elemi érdeke, hogy katonai segítséget nyújtson Ukrajnának. Az izraeli kormány egy hónappal ezelőtti döntése értelmében az Elbit és a Rafael biztonsági cégek engedélyt kaptak légvédelmi fegyverrendszerek Ukrajnának történő leszállítására – írja a news.wallah.co.il hírportál. Ezek szerint egy hónapja döntöttek így. A Mandin hol a hír ezzel kapcsolatban?!
vajda
2023. március 17. 02:44
2023. február 20 @világbéka "Egyébként a faszé kell tapogatni egy idegen állam idegen vezetőjét?" Kedves világbéka nertárs, merre vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!