A németek és amerikaiak egyelőre nem adnak vadászgépeket Ukrajnának

2023. március 17. 21:13

Eddig mindenki egyetértett abban: most nincs itt az ideje annak, hogy vadászgépeket küldjünk – fogalmazott a német védelmi miniszter.

2023. március 17. 21:13
null

Andrzej Duda Lengyelország elnöke csütörtökön közölte, hogy záros határidőn belül Ukrajnába küldhetnek néhány MiG-29-es repülőgépet. A háború kezdete óta ez lenne az első alkalom, hogy a NATO vadászgépeket ad át Ukrajnának – közölte a The Guardian.

Úgy tűnik, hogy a német védelmi minisztert váratlanul érte a lengyel elnök bejelentése. Boris Pistorius német védelmi miniszter azt mondta: egyelőre nem született megállapodás arról ,hogy vadászgépeket adnak át Ukrajnának.

Eddig mindenki egyetértett abban: most nincs itt az ideje annak, hogy vadászgépeket küldjünk.

A lengyelektől sem kaptak megerősítést arra vonatkozóan, hogy ez megtörtént – mondta a miniszter.

Mindeközben a Fehér Ház a saját közleményében azt írta, hogy a lengyelek saját hatáskörben döntöttek a gépek átadásáról. Washington annak ellenére, hogy üdvözölte a lépést,  azt is közölték, hogy egyelőre továbbra sem tervezik az F-16-os modern vadászgépek átadását.

***

Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. március 20. 08:40
Egészen addig, míg a lengyelek be nem szállnak a háborúba, utána majd előállnak a farbával, hogy miért kell az ukránoknak repcsiket szállítani... Unalmas a forgatókönyv és átlátható! Szóljatok a fed-es langley-s csürhének, hogy olvasni lehet bennük. Sajnos.
olajfa1
2023. március 18. 09:25
IGY JÁRTATOK UKIK! Mirázsokra még pályázhattok...
remi
2023. március 18. 08:51
"A háború kezdete óta ez lenne az első alkalom, hogy a NATO vadászgépeket ad át Ukrajnának" A lófaszt, már egy csomót leszállítottak, csak a papírokra "alkatrész"-t írtak.
Palmoilfree
2023. március 18. 08:17
Magyarul adnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!