Az olasz kormány szerint a Wagner-csoport szervezi az észak-afrikai migrációt, Prigozsin káromkodva reagált

2023. március 13. 20:20

A belügyminisztérium adatai szerint idén eddig mintegy 20 000 ember érkezett Olaszországba, míg 2022 azonos időszakában 6100-an.

2023. március 13. 20:20
null

Az olasz kormány szerint a hírhedt orosz zsoldoshadsereg, a Wagner csoport miatt érkezik idén jóval több migránsokat szállító hajó Észak-Afrikából Olaszország partjaihoz, mint tavaly, számol be a Reuters. 

Azt hiszem, ma már nyugodtan kijelenthetjük, hogy az afrikai partokról induló migráció exponenciális növekedése nem elhanyagolható mértékben része a hibrid hadviselésnek is, amelyet a Wagner-csoport alkalmaz, felhasználva súlyát az egyes afrikai országokban” – állítja  Guido Crosetto védelmi miniszter egy nyilatkozatában.

A belügyminisztérium adatai szerint idén eddig mintegy 20 000 ember érkezett Olaszországba, míg 2022 azonos időszakában 6100-an.

A felvetésre máris reagált Jevgenyij Prigozsin, a zsoldossereg alapítja, vezetője. 

„Fogalmunk sincs, mi történik a migránsválsággal, nem foglalkozunk vele” – írta Prigozsin káromkodásokkal teli Telegram-posztjában.

Az olasz migrációs helyzetről – mellyel a tavaly szeptember 25-n megválaszott, Giorgia Meloni vezette jobboldali kormánynak kell megküzdenie – ebben a cikkben írtunk bővebben.

Nyitókép: MTI/ EPA/ EFE/ Angel Medina

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfogulatlan
2023. március 14. 08:50
Komolyan kezdem azt gondolni, hogy mi vagyunk az egyetlen normális ország.
nempolitizálok
2023. március 14. 08:41
Nem igaz, mert Orbán szervezi.
kaltran
2023. március 14. 07:36
Lassan összeáll a kép. Olyan őrült hülyeségek terjednek világszerte, melyet könnyű fegyverre és háborúra váltani. S lőn. Véleményem szerint a III. Világháború oly formában zajlik már amit eddig is ezután is nehéz lesz körvonalazni. MInden össze van keverve és kibogozhatatlan, az a lényeg hogy a Kalergi terve fejlődjön szépen és a fegyvereladás rendesen tejeljen a gazdiknak. Összefoglalva: ez a háború egy új 30 éves háború lesz, de az is lehet, hogy az egész század egy ilyen trutyis háborúban zajlik majd. A XX. századnak legalább volt valamiféle képe, ennek csak egy maszat lesz a kép helyén, melyet egy majom is meg tud festeni. Olyan is lesz az egész: Majomtéren, majomréten majomhősök küzdenek, majomszanatóriumban sírnak majombetegek.
szürkeSzarvas
2023. március 14. 07:17
Az olaszoknak valamivel befogták a pofáját-nagyon kussolnak migráncsilag. Az oroszokra fogni meg vicces.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!